Vești bune pentru PENSIONARI / Marcel Boloș: Pensiile vor fi indexate cu rata inflației în 2025, conform legii în vigoare

Publicat: 23 09. 2024, 18:09
Actualizat: 23 09. 2024, 18:14

This browser does not support the video element.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat luni că pensiile vor fi indexate cu rata inflației începând de la 1 ianuarie 2025, conform legii în vigoare. Boloș a subliniat că această prevedere legală va sta la baza elaborării bugetului pentru anul 2025.

Întrebat dacă vor exista fonduri suficiente pentru plata pensiilor indexate, Boloș a asigurat că fondurile necesare pentru recalcularea și plata pensiilor sunt asigurate și că nu există nicio îndoială că drepturile pensionarilor vor fi achitate la timp.

Lună de lună, inclusiv în octombrie, noiembrie, decembrie, fondurile necesare au fost asigurate. Nu s-a pus problema, sub nicio formă, ca aceste drepturi să nu fie achitate la timp, a declarat ministrul.

Referitor la indexarea pensiilor, Boloș a menționat că procesul de elaborare a bugetului pentru anul 2025 nu a început încă, dar a reiterat că legea actuală impune indexarea pensiilor cu rata inflației.

Haideţi să discutăm la momentul respectiv, când vom lucra pentru bugetul anului 2025. Pentru astfel de măsuri, legea în vigoare spune foarte clar că pensiile se indexează cu rata inflaţiei şi deocamdată această lege este cea în baza căreia se va elabora bugetul pe 2025, a precizat Marcel Boloș.

CITEȘTE ȘI:

Marcel Boloș, despre recomandarea FMI privind introducerea impozitului progresiv: „Este nevoie în continuare să apărăm cota unică”

Primăriile au PRIMIT bani la rectificare pentru plata restantă a facturilor la utilități. Marcel Boloș: Un plafon de 1,27 miliarde de lei