Vicepreședinte al Parlamentului European, despre „înghețarea” relației PES-PSD: Dacă nu e în statut, nu înseamnă că nu poate fi aplicată

Publicat: 14 04. 2019, 20:05

„Am văzut că unii de la noi s-au grăbit să declare că «înghețarea» relațiilor nu este în statutul PES!? Și ce dacă? Asta nu înseamnă că nu poate fi aplicată! Mai mult, dacă nu e în statut, o aplici cum vrei și cât vrei; tu, PES, o «modelezi» cum îți place, ca plastelina. Iar tu, victima, nu ai nici cum s-o ataci … pentru că nu este în Statut! Greu cu «politichia» …”, a scris europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pașcu, duminică, pe Facebook.

Într-o altă postare pe rețeaua de socializare, Pașcu scria că momentul „dezghețului” relației PES cu PSD ar putea veni după alegerile europarlamentari, însă îi este teama ca nu cumva social-democrații să fie „lăsați cu ochii în soare”, când va veni vorba de împărțirea funcțiilor, în noul mandat al PE.

„Spuneam de momentul «dezghețului» relațiilor PES cu PSD, care va veni după alegeri, când vor vedea câți membri scoatem … Mi-e teamă să nu vină și mai încolo, și anume după împărțirea funcțiilor în noul Parlament, să ne lase cu ochii în soare … Sper sincer să nu se întâmple așa și am încredere în calitatile de «luptători» – declarate – ale colegilor care vor merge acolo…”, a afirmat eurodeputatul PSD.

Reacția vine în contextul în care Serghei Stanișev, preșdintele Partidului Socialiștilor Europeni, a afirmat că PSE va lua în calcul înghețarea relațiilor cu PSD până la discutarea statului de membru al PSE în iunie, dacă Guvernul nu clarifică angajamentul pentru statul de drept și dacă nu va urma recomandărilor CE. Acesta a mai spus că până în luna iunie nu va mai fi organizat niciun eveniment PES alături de PSD.

Liviu Dragnea a declarat, joi seară, că a văzut atitudinea unor așa-zisi colegi din PES „cu mușchii foarte încordați”, care spuneau că îngheață relațiile cu PSD”, precizând că nu există o astfel de prevedere în statutul PES.

Președintele PSD a adăugat că nu are de gând momentan să le răspundă celor din PES, adăugând o va face după alegeri și dacă europenii o să vorbească de marile cazuri de uriașă corupție din țările din Vest și atunci când vor fi preocupați de faptul că într-un stat membru al UE au existat protocoale secrete între servicile de informații și principalele instituții din justiție.