Vicepreședinte PNL: Nu a existat o decizie politică pentru amendamentul care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la parlamentare

Publicat: 23 09. 2024, 16:46
Actualizat: 23 09. 2024, 16:47

Vicepreședintele PNL, Adrian Cozma, a declarat că nu a existat o discuție sau o decizie politică în cadrul Biroului Politic Național (BPN) al partidului privind amendamentul depus de doi colegi liberali, care ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare. Cozma a mărturisit că a aflat despre acest proiect de lege din mass-media și că subiectul nu a fost discutat la nivelul conducerii PNL.

„Săptămâna trecută eram la Satu Mare și am văzut la televizor că există un proiect depus în acest sens. Am aflat la televizor (…) Biroul Politic Național, adică forul de conducere al partidului, nu a discutat acest subiect și nu există o decizie în acest sens”, a spus Adrian Cozma pentru Gândul.

Cozma a adăugat că, în cadrul ședinței Biroului Politic Național de miercuri, va solicita explicații colegilor care au inițiat proiectul de lege, respectiv senatorului Daniel Fenechiu și deputatului Gabriel Andronache.

Miercuri avem ședință de Birou Politic Național unde am să-i întreb pe cei doi colegi care sunt argumentele pentru care au depus acest proiect și care e viziunea lor, a precizat liderul liberal.

Klaus Iohannis, așteptat să se înscrie în PNL

Vicepreședintele PNL a precizat că, din punctul său de vedere, Klaus Iohannis ar trebui să revină în PNL.

Îl aștept pe președinte să revină în Partidul Național Liberal, așa cum au făcut toți foștii președinți ai partidului. Parteneriatul dintre PNL și președintele Iohannis este cunoscut, dar decizia de a candida sau nu îi aparține în totalitate, a adăugat Adrian Cozma pentru Gândul.

Dacă Klaus Iohannis dorește să candideze pe listele PNL, acesta ar trebui să își dea demisia din funcția de președinte al României înainte de a intra în competiția electorală, aspect infirmat de Administrația Prezidențială.

Declarațiile vicepreședintelui PNL vin în contextul dezbaterilor legate de oportunitatea susținerii candidaturii lui Klaus Iohannis la alegerile parlamentare, prin intermediul unei modificări legislative propuse de parlamentarii liberali care prevede modificarea Legii 208/2015.

CITEȘTE ȘI:

PNL pune pe hold proiectul „senatorului” Klaus Iohannis / BEC și AEP trebuie să se pronunțe asupra avizului Consiliului Legislativ

Marcel Ciolacu blochează legea Iohannis: Nu este o prioritate nici pentru Guvern, nici pentru PSD / „Nu sunt de acord cu nicio EXTINDERE a legii”