Vicepreședintele Exxon s-a întâlnit cu Băsescu și Ponta. O nouă platformă de forare vine să evalueze zăcămintele de gaze din Marea Neagră

Publicat: 13 03. 2014, 15:58
Actualizat: 23 03. 2015, 11:45

Primit astăzi la Palatul Cotroceni și la Palatul Victoria,  vicepreședintele executiv al ExxonMobil Exploration Company, Johnny L. Hall, l-a anunțat pe președintele Traian Băsescu că o nouă platformă de forare angajată de consorțiul ExxonMobil – OMV va fi adusă „în lunile următoare” pentru evaluarea dimensiunii zăcămintelor din zona Neptun.

Dacă Ponta i-a sugerat reprezentantului Exxon să implice  „și potențiali furnizori de servicii și alte activități din Romania”, așa cum susține Guvernul, Băsescu i-a cerut ca la analizele privind piața internă pentru viitoarele resurse de gaz „să ia în calcul nu doar România, ci și Republica Moldova”, informează Președinția.

La discuții a luat parte și directorul general executiv al OMV – Petrom, Mariana Gheorghe.

Înainte de discuția cu Hall, Băsescu l-a primit la Cotroceni și pe directorul general al Chevron Europa, Derek Magness, căruia i-a sugerat ca, pentru a evita viitoare confilcte, să angajeze români și să „implice comunitățile locale în desfășurarea activităților companiei”.