Victor NEGRESCU anunță adoptarea rezoluției pentru bugetul UE: Priorități pentru inundații, SCHENGEN și educație

Publicat: 15 10. 2024, 13:42
Actualizat: 15 10. 2024, 13:53
Sursa: Facebook / Victor Negrescu

Europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu a anunțat marți că rezoluția referitoare la bugetul Uniunii Europene pentru anul viitor, pe care a coordonat-o în calitate de negociator-șef al Parlamentului European, a fost adoptată cu o largă majoritate de către Comisia pentru Bugete a Parlamentului European. Din cei 32 de eurodeputați prezenți, 25 au votat în favoarea rezoluției.

Victor Negrescu a subliniat că printre prioritățile incluse în acest buget se numără sprijinul pentru zonele afectate de inundații și pentru fermierii care au suferit pierderi din cauza calamităților naturale.

De asemenea, el a menționat că s-au prevăzut mecanisme mai simple pentru transferul drepturilor sociale destinate românilor din diaspora.

Un alt aspect important al rezoluției este mesajul puternic de sprijin pentru aderarea completă a României la spațiul Schengen, precum și susținerea parcursului european al Republicii Moldova.

„Am reușit să includ printre prioritățile legislativului european susținerea pentru zonele afectate de inundații și fermierii care au suferit pierderi din cauza calamităților naturale, mecanisme mai ușoare pentru transferul drepturilor sociale pentru românii din diaspora, un mesaj puternic de sprijin pentru aderarea completă a României la spațiul Schengen și parcursul european al Republicii Moldova dar și prioritizarea, prin alocări financiare suplimentare, pentru educație, sănătate, infrastructură și lupta împotriva corupției”, a adăugat Negrescu.

CITEȘTE ȘI:

Încep dezbaterile la Consiliul JAI. SCHENGEN și aderarea României, priorități sub președinția Ungariei

Aderarea la Schengen a României și Bulgariei, din nou pe tapet la JAI Luxemburg. Preşedinţia ungară a Consiliului UE ne promite sprijin total

Comisia Europeană confirmă: România şi Bulgaria, pe deplin pregătite pentru aderarea la spaţiul SCHENGEN!

Obiectivul României: Aderarea completă la Spațiul SCHENGEN până la finalul anului / Victor Negrescu: Avem argumente care ne susțin poziția

Victor Negrescu: Am solicitat Consiliului UE să susţină, anul acesta, aderarea României la spaţiul SCHENGEN pe cale terestră

Gabriela Firea solicită aderarea completă a României la spațiul SCHENGEN / Consiliul JAI pe 10 octombrie