Victor Negrescu, despre comisarul din partea României: ,,După ce NEGOCIEM portofoliile, premierul va căuta cel mai bun candidat”

Publicat: 11 07. 2024, 08:45

This browser does not support the video element.

Europarlamentarul Victor Negrescu, candidat pentru funcția de vicepreședinte al Parlamentului European, a declarat că printre motive se numără și faptul că trebuie să ,,creștem influența și rolul României în UE, la nivelul Parlamentului European”. 

 

În cursul săptămânii viitoare urmează să decidem cum ne vom poziționa ca și grup politic. Conform acordului deja stabilit de liderii europeni privind funcțiile la nivel european președinta von Der Leyen pornește cu prima șansă în a avea votul pentru a începe un nou mandat în fruntea Comisiei Europene, ne-a declarat Victor Negrescu.

Întrebat despre planurile sale din Parlamentul European, Victor Negrescu a declarat că: ,,În prezent sunt negociatorul șef pentru Parlamentul European pentru bugetul Uniunii Europene de anul viitor și este o prioritate pentru mine și pentru România să avem resurse suplimentare pentru domeniile de interes pentru țara noastră. De cealaltă parte, tocmai am fost votat în interiorul grupului Social Democrat din Parlamentul European pentru a reprezenta grupul în interiorul Parlamentului European, în funcția de vicepreședinte, urmează în plenul Parlamentului European, săptămâna viitoare, să fie dat un vot în acest sens, evident va conta foarte mult care sunt opiniile colegilor mei, însă a fost o competiție în interiorul grupului.”

Motivul pentru care, cu sprijinul Partidului Social Democrat, am decis să candidez pentru această funcție, este că o altă prioritate pentru noi este să creștem influența și rolul României în UE, inclusiv aici la nivelul Parlamentului European și sperăm ca prin materializarea acestei candidaturi să putem să facem lucrul acesta, a mai spus Negrescu.

În ceea ce privește funcția de comisar european, Victor Negrescu a spus că premierul va decide pe cine va desemna din partea României.

După ce negociem portofoliile, cu siguranță premierul României, care are, conform Constituției, dreptul de a face această nominalizare, va căuta cel mai bun candidat în acord cu expertiza și pregătirea lui. Va fi și o discuție la nivel de Coaliție, dar mai departe doar premierul România știe cum va proceda în acest sens.