Vicepreședintele Parlamentului European, Victor Negrescu, a cerut, joi, candidatei pentru președinția Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să sprijine aderarea completă a României la spațiul Schengen, să acorde subvenții mai mari pentru fermieri și să includă România într-un rol semnificativ în zona economică europeană.
În cadrul discursului său din plenul Parlamentului European, Negrescu a evidențiat importanța responsabilității și prioritățile delegației Partidului Social Democrat (PSD) pentru viitoarea Comisie Europeană.
Suntem astăzi în fața unui vot important pentru următoarea Comisie Europeană dar și privind felul în care vrem să conturăm viitorul Europei.
După ce am văzut ceea ce s-a întâmplat astăzi în plen, noi, delegația Partidului Social Democrat, facem apel la responsabilitate și, în același timp, subliniem prioritățile pe care le avem pentru viitoarea Comisie.
Suntem ferm convinși că trebuie să se facă mai mult pentru a se realiza aderarea completă a României la spațiul Schengen, a declarat Negrescu.
De asemenea, el a accentuat necesitatea unor politici economice mai bune care să mențină Europa competitivă și lider în domeniul economic, sprijinind în același timp o industrie puternică și IMM-uri dinamice. Europarlamentarul a pledat pentru un buget adecvat care să răspundă provocărilor actuale și a menționat că România poate contribui activ la acest obiectiv
Victor Negrescu a făcut apel la mai mult sprijin pentru fermieri și zonele rurale, precum și la investiții locale.
Plată egală pentru muncă egală înseamnă și subvenții echitabile pentru fermierii noștri și, în același timp, politica de coeziune trebuie să rămână nucleul dezvoltării regionale.
Ne dorim o Comisie care să fie în contact cu cetățenii și să vină cu soluții care să răspundă nevoii acestora de a avea condiții de trai mai bune și considerăm că putem lucra împreună pentru a realiza acest lucru, a precizat europarlamentarul social-democrat, Victor Negrescu.
Reprezentantul României în Parlamentul European a făcut apel la responsabilitate privind votul din legislativul european, precum și la o abordare mai realistă, axată pe creșterea nivelului de trai al cetățenilor europeni.
CITEȘTE ȘI: