Prima pagină » Știri politice » Victor Ponta cere demiterea lui Pavel Popescu: „De când se ocupă un vicepreședinte ANCOM de cheltuielile militare ale României?”

Victor Ponta cere demiterea lui Pavel Popescu: „De când se ocupă un vicepreședinte ANCOM de cheltuielile militare ale României?”

Victor Ponta cere demiterea lui Pavel Popescu:
Fostul premier Victor Ponta lansează o serie de critici la adresa lui Pavel Popescu, vicepreședinte ANCOM, care și-a exprimat o poziție critică cu privire la Administrația Trump. Victor Ponta face apel la președintele PNL, Cătălin Predoiu, dar și la președintele Senatului și al camerei Deputaților să-l revoce din funcție. „Cred că restructurarea Administrației publice din România poate să înceapă mâine cu desființarea unei sinecuri politice absolut inutilă – a două funcție de vicepreședinte al ANCOM (creată special pentru PNL Pavel Popescu)”, a notat deputatul PSD.
Victor Ponta a reacționat după ce vicepreședintele ANCOM, Pavel Popescu, s-a dus la conferința de Munchen să-i ceară socoteală lui Keith Kellogg, emisarul special al lui Donald Trump pentru Ucraina.
Statul Român este în disoluție, iar “idioții utili” ai lui Soros afectează grav interesul suveran al României și parteneriatul strategic cu SUA! Am ajuns să ne reprezinte țara la Conferința pentru Securitate de la Munchen Pavel Popescu?? Poziția oficială a României este de a critica și “certă” SUA și Administrația Trump?? De când un vicepreședinte ANCOM exprimă politică externă a României?? De când se ocupă un vicepreședinte ANCOM de cheltuielile militare ale României sau de ce candidați politici susține Administrația Americană?? Este poziția lui Pavel Popescu susținută de PNL și de Președintele Interimar Ilie Bolojan? Sper că la aceste întrebări legitime răspunsul este NU! Și atunci PNL și Parlamentul României ( care l-a numit pe acest specimen devenit periculos pentru interesele României) trebuie să se exprime imediat și să acționeze!

Ponta cere revocare din funcție a lui Pavel Popescu

Deputatul PSD cere ca actualul vicepreședinte al ANCOM, Pavel Popescu să fie demis din funcție chiar de mâine.
„În calitatea mea de Membru al Parlamentului României ( sub a cărui autoritate și control funcționează ANCOM) solicit de urgență Președintelui PNL Cătălin Predoiu și Președinților Senatului și Camerei Deputaților să declanșeze procedura de revocare din funcție! Cred că restructurarea Administrației publice din România poate să înceapă mâine cu desființarea unei sinecuri politice absolut inutilă – a două funcție de vicepreședinte al ANCOM (creată special pentru PNL Pavel Popescu) – dacă Dl Bolojan chiar vrea restructurare și reducerea posturilor să înceapă cu un exemplu din PNL – nu cu oamenii amărâți și fără pile pe care s-au năpustit în mod populist în ultima perioada!”, a mai scris Victor Ponta.

Pavel Popescu l-a confruntat pe Keith Kellogg, la conferința de la Munchen

Oficialul român, un participant frecvent la Conferința de la München, inclusiv în perioada în care era președintele Comisiei pentru apărare din Senat, l-a întrebat pe Keith Kellogg cum va gestiona administrația Trump susținerea pentru candidații de extremă dreapta din Europa care se opun cheltuielilor militare și cerinței către țările europene să aloce mai mult pentru apărare, potrivit caleaeuropeana.ro.

 

„În țara mea, un candidat a vorbit împotriva contractului F-35. A spus că este un lucru foarte rău să cheltuiți bani pe F-35 pentru apărare. Cum veți face față acestei afirmații în timp ce încercați să convingeți Europa să facă mai mult. Cum veți aborda această provocare în timp ce susțineți vocile care au obținut votul cetățenilor pentru că nu vor să cheltuiască bani pentru apărare?”, l-a întrebat Pavel Popescu pe Keith Kellogg.

Reprezentantul lui Donald Trump a ocolit răspunsul.

„Când vorbiți despre astfel de probleme, aceasta este problema dumneavoastră, nu a noastră. Același lucru s-a întâmplat astăzi cu o problemă paralelă, când am fost întrebat despre alegerile ucrainene. Aceasta este problema poporului ucrainean. Acesta este motivul pentru care, într-o democrație, aveți șansa de a vota în această privință (…) Aceasta este o întrebare pe care trebuie să o puneți fiecăruia dintre voi în națiunile voastre. Nu este o întrebare pe care să o puneți Statelor Unite. Fiecare trebuie să se implice de partea sa. Voi o faceți, noi o facem, dar la aceasta trebuie să răspundeți singur”, a spus Kellogg.

CITEȘTE ȘI:

Citește și