Victor Ponta: Nu se pune problema să nu aplicăm prevederile statutare ale PSD în cazul Năstase

Publicat: 25 06. 2012, 20:10
Actualizat: 25 06. 2012, 20:10

Președintele PSD, Victor Ponta, a spus că partidul va aplica prevederile statutare ale partidului în cazul fostului premier Adrian Năstase.

Întrebat care este statutul lui Adrian Năstase în partid, Victor Ponta a evitat să dea un răspuns clar dacă fostul premier va fi exclus, precizând însă că se vor aplica prevederile statutare.

Spre deosebire de secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, care a spus într-un punct de vedere oficial al partidului că PSD nu se disociază de Adrian Năstase și că acesta este nevinovat, premierul Victor Ponta a declarat că nu poate comenta o decizie a instanței. „Eu sunt premier și nu pot comenta o decizie a instanței. Eu sunt prim ministru și am o anumiotă obligație, dar din fericire există mai mulți lideri ai PSD. Eu nu voi comenta niciodată o decizie a instanței”, a declarat liderul PSD.

În Statutul PSD, la articolul 23 litera b se prevede că nu pot fi membri ai PSD  „persoanele cărora le este interzisă, prin hotărâre judecătorească definitivă, exercitarea drepturilor politice sau cetățenești sau, prin Constituție sau lege”