“Jurnalul meu video” împlinește patru ani. Pe 14 ianuarie 2020, scriitorul și publicistul Ion Cristoiu posta primul clip.
“Trec prin lume în fiecare zi, întru în contact cu știri, imagini și din ele sar scântei, pe care le numesc gânduri”, spunea Ion Cristoiu în prima filă video. Un clip de 4 minute și 7 secunde.
Pe Ion Cristoiu îl știi gazetar, scriitor, făuritor de presă. Dar este și un căutător. La 70 de ani, a simțit nevoia de ceva nou, ceva ce înflorea sub pasiunea creatoare a generației Z. S-a reinventat în ton cu vremurile și a făcut pasul de la blog la vlog.
„Un român rupt în fund”, care s-a plimbat „Prin dormitoarele Casei albe”, a scris despre „Crunta exploatare a sânului Julietei” și ți-a arătat ce „Talmeș balmeș bine regizat” a fost Decembrie 1989, ți-a deschis virtual ușa biroului său.
S-a așezat în fața peretelui plin de cărți bine organizate și a început să emită.
Au trecut, de atunci, 4 ani de clipe tălmăcite și răstălmăcite de un istoric al clipei, în aproape 1500 de jurnale video. 860 de ore de gânduri și povestiri, adică o lună și șase zile continue.
Ți i-a prezentat pe Moti și Țonți, motanii săi „foarte nesuferiți”, care vor deveni și personaje de carte. A intervievat 99 de personalități, în pandemie, în cadrul Jurnalului.
Zi de zi, fără întrerupere, i-a fost fidel publicului său, peste 60 de mii de abonați, astăzi, cu zeci de mii de vizualizări la fiecare clip.
În fiecare filă de jurnal video ai evenimente analizate, ingenios împachetate în epic, cu un pampon de pamflet.
Analizele și scenariile din jurnalul său sunt preluate și de mass-media mainstream.
Cu toate acestea, Ion Cristoiu crede că presa îl vede ca pe „o statuie ecvestră, pe lângă care trece și se întrebă: cine e și ăsta?!”
Chiar și în vacanță își ia echipamentul și transmite din camerele de hotel. Te-a dus la castelul din Scoția al lui Uhtred, Bamburgh, dar și pe Old Traford, la o partidă de fotbal a lui Manchester United.
O mărturisire a lui Ion Cristoiu este că e„totalmente nemulțumit” de ceea ce a făcut.
Dacă mă raportez la Aristotel, sunt Cristoiu, a spus scriitorul în interviul pentru Gândul.
În cei patru ani, canalul său a fost cenzurat și, anul acesta, a fost atacat de hackeri.
Urmărește povestea Jurnalului video, într-un interviu exclusiv cu scriitorul și publicistul Ion Cristoiu, pe canalul de YouTube Gândul.
CITEȘTE ȘI: