VIDEO | Explicații privind „componenta de risc” pe veniturile din digitalizare: Să mă judecați pentru lucurile pe care le-am făcut nu pentru supoziții

Publicat: 20 12. 2023, 19:29

This browser does not support the video element.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, după trecerea bugetului prin Parlament, despre „componenta de risc” introdusă de Ministerul Finanțelor în legea care împarte banii țării.

Întrebat dacă există un risc în ceea ce privește încasarea celor 10 miliarde trecute în buget ca venituri prin digitalizare, Ciolacu a răspuns că va face tot ceea ce și-a asumat.

Împreună cu domnul ministru, am făcut un program pe digitalizare, până în martie. Deja de la 1 ianuarie începe cu e-facturare, deja venim cu sigiliul fiscal. Ne-am asumat, alături de colegii mei, acest buget al României. De fiecare dată vor fi discuții dacă el e sustenabil sau nu.

Ciolacu promite că va rezolva digitalizarea ANAF, care nu a fost realizată în ultimii 33 de ani.

Eu voi demonstra că tot ce mi-am asumat, inclusiv digitalizarea la ANAF, nefăcută de 33 de ani. Indiferent dacă ei vor dori sau nu vor dori, eu voi face digitalizarea ANAF pentru că s-a ajuns la o concluzie foarte clară că nu mai putem stagna.

Premierul nu a oferit mai multe detalii referitoare la componenta de risc, spunând totuși că ar vrea să fie judecat pe ceea ce face nu pe supozițiile unora.

Vă rog frumos, dacă vreți să mă judecați, dacă vreți să mă reproșați ceva, vă rog mult să mă judecați pe lucrurile pe care le-am făcut, nu pentru părerile sau supozițiile cuiva.

Reamintim că această prevedere a iscat schimburi de replici între Ministrul de Finanțe și USR, respectiv fostul premier Florin Cîțu.

Senatorul liberal i-a spus lui Boloș să scoată „chestia cu risc major”. Ori sunt venituri din pix și există un risc major, ori nu sunt venituri din pix și nu există niciun risc major, a completat Cîțu.

Și Opoziția, prin vocea fostului ministru al Economiei Claudiu Năsui, a acuzat ministerul Finanțelor că a introdus în buget „o linie de venituri fictive, doar ca să iasă deficitul bine”.

Năsui a făcut referire tocmai la componenta Venituri suplimentare încasate din digitalizare, trecută cu o valoare de 10,5 miliarde lei.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Controverse pe veniturile din digitalizare / Boloș explică necesitatea „componentei de risc” / USR: Introduc o linie de venituri fictive

VIDEO | Șeful Guvernului și-a susținut BUGETUL în Parlament / Scandal la începutul dezbaterilor / Ciolacu: Nu vor crește taxele în anul 2024!