VIDEO. Gafă a Elenei Băsescu în Parlamentul European

Publicat: 19 04. 2013, 12:18
Actualizat: 31 07. 2014, 14:02

Elena Băsescu, europarlamentar PDL, a mai făcut o gafă în Parlamentul European. În timpul unei dezbateri despre pescuit, ea a citit un discurs despre importanța strategică a regiunii Arctica.

„Arctica este o zonă de o importanță strategică tot mai mare. Pe fondul încălzirii globale și topirii calotei glaciare, au fost descoperite rezerve importante de hidrocarburi, care trezesc interesul mai multor state. Resursele energetice descoperite în Oceanul Arctic trebuie exploatate într-un mod responsabil”, și-a început discursul fiica cea mică a președintelui, în timpul dezbaterii „Impas instituțional privind planurile multianuale de gestionare a pescuitului”.

Deși moderatoarea i-a tăiat microfonul și i-a explicat că a greșit subiectul, Elena Băsescu a continuat să citească același discurs.

Pe de altă parte, mezina președintelui s-a scuzat pe contul ei de Twitter, spunând că a fost o greșeală a staff-ului tehnic pentru că i s-a cerut cuvântul la o altă dezbatere decât cea la care se înscrisese.

„Nu a fost greșeala mea, a fost greșeala staff-ului tehnic de la prezidiul plenarei. Eu mă înscrisesem pentru dezbaterea privind „Strategia Uniunii Europene pentru regiunea arctică” și mi s-a oferit cuvântul fără să-l cer la dezbaterea privind „Blocajul instituțional în ceea ce privește planurile multianuale de gestionare a pescuitului”. Tabela electronică ce anunța titlurile dezbaterilor nu funcționa în acel moment. Abia mă întorsesem în plen Și nu aveam de unde să știu ce subiect se dezbătea”, a scris Elena Băsescu.

LOTO 6 DIN 49, LOTO 5 DIN 40, JOKER și NOROC. Numerele extrase pe 18 aprilie. Miză uriașă la LOTO 6 DIN 49