VIDEO | Marcel Ciolacu își scuză șeful de la Finanțe, pe tema rectificării: Boloș nu a mai fost ministru.
This browser does not support the video element.
Premierul Marcel Ciolacu insistă că va face o rectificare bugetară anul acesta și va fi una pozitivă. Ciolacu îl scuză pe ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, care a declarat anterior că se va face o rectificare „bugetară pe datorie”. Nu a mai fost ministru domnul Boloș, spune Marcel Ciolacu, într-un interviu la Prima News.
Ciolacu declară că nu are nu are nici bagheta lui Harry Potter, nici lampa lui Aladin, pentru a repara ce a lăsat „un bezmetic” care a lăsat un deficit de 9%.
E un om foarte responsabil. Îl respect din punctul acesta de vedere. Când am venit la Guvern, n-am avut nici bagheta lu Herry Potter, n-am avut nici lampa lui Aladin. Am constatat un lucru și imediat am început să ne creionăm un program pe toate palierele. Și în ceea ce privește evaziunea fiscală și în ceea ce privește cheltuielile bugetare și în ceea ce privește veniturile și anumite inechități, fiindcă noi avem un sistem economic inechitabil.
Problema în construcția rectificării o reprezintă ținta de buget. Ciolacu introduce în discuție, din nou, fostul premier care și-a asumat ținta de 4,4%.
În acest moment este o discuție aprinsă, care nu știu cât interesează pe români, decât îi alarmăm gratuit, dacă închidem cu un deficit de 4,4, cum e cel asumat, nu de către Marcel Ciolacu, cu certitudine. E asumat de un inconștient. Sau închidem cu un deficit de 5,5 rezonabil. Rectificarea bugetară va avea la bază o altă țintă de deficit.
Întrebat când va face rectificarea, Ciolacu răspuns: O să fie, domne`, rectificare. Ce problemă au românii cu rectificarea? Premierul și președintele PSD răspunde și criticilor venite din partea colegilor de coaliție: sunt oameni normali la cap?
Categoric (n.r. se va face) Cu ce vă deranjează pe dvs. că nu s-a făcut? Sunt oameni normal la cap? Eu voiam să fiu un om elegant. Au fost la guvernare. PSD, acel PSD a lăsat un deficit de 2,7%, cu o datorie publică de 37%. A venit un accident al istoriei, au fost mai multe accidente ale istoriei, care au dus deficitul României la 9%.