Trei echipe de tineri vor lucra la implementarea proiectului Parcului Natural Zer0 Waste, din județul Ilfov. S-a încheiat workshopul inovator, desfășurat în pădurea Căldăraru din Cernica, în urma căruia au fost desemnate proiectele câștigătoare, cu ajutorul cărora o pădure obisnuită va deveni un paradis tematic zero waste.
Acest proiect a fost posibil cu sprijinul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și al arhitectului șef al județului, Olivia Oprescu, în rolul de inițiator și coordonator. A fost un workshop interdisciplinar deschis studenților și tinerilor arhitecți dornici să contribuie la protejarea mediului înconjurător și să aducă sustenabilitatea în centrul comunității noastre.
Consiliul Județean Ilfov, prin președintele Hubert Thuma, promovează principiile sustenabilității și dorește să inspire un stil de viață în care zero deșeuri devine o realitate. „Cu această inițiativă, dorim să aducem mai mult verde în inimile noastre, să învățăm, să protejăm și să iubim natura cu responsabilitate”, transmite CJ Ilfov.
Pentru mine, ceea ce faceți dvs. aici pentru înțelesul meu, eu nefiind arhitect, ne dați posibilitatea celor din Ilfov, dar nu numai să ne petrecem timpul într-un parc, dar de fapt să fim în mijlocul naturii, dar să ne bucurăm de facilitățile unui parc, a declarat președintele Hubert Thuma, la evenimentul de premiere.
Membrii juriului au apreciat multitudinea de idei înscrise pentru acest concept inovativ în România, iar diferența dintre ele a fost foarte mică, a spus arhitectul șef al județului Ilfov, Olivia Oprescu.
Până la urmă am dat note și le-am băgat în tabel, pentru că era foarte strânsă aprecierea noastră pentru proiectele înscrise. Pentru că toate proiectele au elemente care ne interesează, ne-am gândit, deși am departașat proiectele, primele 3 premiate vor merge mai departe împreună către a realiza parcul, a declarat Olivia Oprescu, la eveniment.
Toate cele trei proiecte câștigătoare, ce vor constitui baza etapei următoare, cea de elaborare a studiului de fezabilitate, sunt „IPădurea în cercul vieții”, „Miraza naturii” și „Shapes of wood – Formele lemnului”.
Foto: CJ Ilfov