VIDEO | Premierului îi place salamul săsesc. Marcel Ciolacu despre programul „Cumpără românește”: Să nu mai fie doar un slogan

Publicat: 15 10. 2023, 21:40
Actualizat: 15 10. 2023, 21:43

This browser does not support the video element.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, la interviul lui Ionuț Cristache, de la Prima News, despre lista de cumpărături în valoare de 100 lei. Premierul a fost la cumpărături, sâmbătă și a luat, ca tot omul, ceea ce are nevoie prin frigider. A pus și pe Facebook bonul de la casă.

Totul a plecat de la întrebarea pe care i-a adresat-o un jurnalist, pe 18 septembrie, ce cumpără cu 100 lei. Citește aici.  

Sâmbătă, românii au aflat, cu adevărat, ce poate cumpăra șeful Executivului cu 100 de lei. Uite aici. 

Întrebat de Ionuț Cristache dacă este o ironie că a cumpărat salam săsesc, premierul a spus „chiar îmi place”, înțelegând ironia, abia mai târziu.

Nu m-a dus caul unde v-a dus pe dumneavoastră, i-a răspunc Ciolacu lui Ionuț Cristache.

Premierul a comentat că toate produsele din coș erau românești. Iar demersul său, pe care unii l-ar considera ca fiind unul de imagine, vine în susținerea programului „Cumpără românește”.

Toate sunt românești. În România se poate produce orice. Până acum e un slogan. Cu toții îl mai folosim. Încercăm să nu mai fie un slogan. Să ne vină firesc. Când ai intrat într-un magazin, întâi să cauti produsele românești. Asta fac și germanii și francezii.

Premierul a introdus în această discuție și măsura plafonării TVA a o serie de alimente de bază. Această măsură a scăzut inflația, a spus Ciolacu.

Am ajuns la 8,8,. 16% a fost inflația. Dacă nu interveneam și dacă nu erau acele scandaluri interminabile în coaliție și aduceți-vă aminte un prim-ministru de tristă amintire care spunea „nu interveniți în piața liberă”, România avea o inflație de aproape 30%. Credeți că măsluiește Ciolacu? Am bagheta lui Harry Potter și schimb eu? E un lucru pe care îl urmărim profesionist. De unde crește inflația? Unde e puterea de cumpărare a românilor?

Premierul Ciolacu a anunțat că va prelungi OUG privind plafonarea TVA, care a intrat în vigoare la 1 august, cu încă trei luni, astfel încât să acopere și perioada sărbătorilor. De asemenea, Ciolacu i-a transmis ministrului Agriculturii să facă o analiză pentru a identifica și alte produse care s-ar putea adăuga liste de 14 deja existente.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Ce a promis statul român în schimbul predării lui Ionel Arsene. Avocații au invocat riscul de suicid „foarte ridicat” al clientului lor

VIDEO | Marcel Ciolacu despre achiziția de vaccinuri: Cine a obligat România să cumpere? E o minciună gogonată