VIDEO | Premierului îi place salamul săsesc. Marcel Ciolacu despre programul „Cumpără românește”: Să nu mai fie doar un slogan
This browser does not support the video element.
Marcel Ciolacu a fost întrebat, la interviul lui Ionuț Cristache, de la Prima News, despre lista de cumpărături în valoare de 100 lei. Premierul a fost la cumpărături, sâmbătă și a luat, ca tot omul, ceea ce are nevoie prin frigider. A pus și pe Facebook bonul de la casă.
Totul a plecat de la întrebarea pe care i-a adresat-o un jurnalist, pe 18 septembrie, ce cumpără cu 100 lei. Citește aici.
Sâmbătă, românii au aflat, cu adevărat, ce poate cumpăra șeful Executivului cu 100 de lei. Uite aici.
Întrebat de Ionuț Cristache dacă este o ironie că a cumpărat salam săsesc, premierul a spus „chiar îmi place”, înțelegând ironia, abia mai târziu.
Nu m-a dus caul unde v-a dus pe dumneavoastră, i-a răspunc Ciolacu lui Ionuț Cristache.
Premierul a comentat că toate produsele din coș erau românești. Iar demersul său, pe care unii l-ar considera ca fiind unul de imagine, vine în susținerea programului „Cumpără românește”.
Toate sunt românești. În România se poate produce orice. Până acum e un slogan. Cu toții îl mai folosim. Încercăm să nu mai fie un slogan. Să ne vină firesc. Când ai intrat într-un magazin, întâi să cauti produsele românești. Asta fac și germanii și francezii.
Premierul a introdus în această discuție și măsura plafonării TVA a o serie de alimente de bază. Această măsură a scăzut inflația, a spus Ciolacu.
Am ajuns la 8,8,. 16% a fost inflația. Dacă nu interveneam și dacă nu erau acele scandaluri interminabile în coaliție și aduceți-vă aminte un prim-ministru de tristă amintire care spunea „nu interveniți în piața liberă”, România avea o inflație de aproape 30%. Credeți că măsluiește Ciolacu? Am bagheta lui Harry Potter și schimb eu? E un lucru pe care îl urmărim profesionist. De unde crește inflația? Unde e puterea de cumpărare a românilor?
Premierul Ciolacu a anunțat că va prelungi OUG privind plafonarea TVA, care a intrat în vigoare la 1 august, cu încă trei luni, astfel încât să acopere și perioada sărbătorilor. De asemenea, Ciolacu i-a transmis ministrului Agriculturii să facă o analiză pentru a identifica și alte produse care s-ar putea adăuga liste de 14 deja existente.
CITEȘTE ȘI: