Viktor Orban, apariție misterioasă în România, chiar înainte de ALEGERI

Publicat: 04 06. 2024, 15:11

This browser does not support the video element.

Premierul maghiar Viktor Orban a reiterat sprijinul Guvernului de la Budapesta pentru candidatura președintelui Klaus Iohannis la funcția de secretar general al NATO și aderarea completă a României la Schengen.

Liderul de la Budapesta a făcut declarația în cursul vizitei sale de câteva ore în Salonta, iar cu câteva zile în urmă, Orban a anunțat că va sosi din nou în Transilvania, la începutul lunii iunie. Această vizită vine cu doar câteva zile înainte de alegerile europarlamentare și locale, cele din 9 iunie.

Tanczos Barna, senator UDMR și fost ministru al Mediului, a vorbit la Antena3 despre vizita lui Orban în țara noastră.

„Vizita lui Viktor Orban a fost una eminamente politică”

Tanczos Barna spune că vizita premierului de la Budapesta a venit în sprijinul echipei UDMR de candidați pentru Parlamentul European, fiind una „eminamente politică” și că acesta a tras din nou semnale de alarmă cu privire la conflictul din Ucraina.

„Această ultimă vizită a fost una eminamente politică. A venit în sprijinul echipei noastre de candidați pentru Parlamentul European și pentru a-l sprijini pe candidatul nostru la Primăria de la Salonta. În general, a trimis mesaje de sprijin pentru UDMR, pentru comunitatea maghiară din România, mesaje prin care a arătat că și în Parlamentul European vom lucra împreună pentru a sprijini, pentru a proteja drepturile minorității maghiare din România și din celelalte state membre UE, unde există comunități semnificative, importante de maghiari.

În același timp, a venit din nou cu aceleași mesaje de pace și de atragere a atenției asupra riscurilor escaladării conflictului din Ucraina. Suntem deja obișnuiți cu aceste mesaje din partea politicienilor de la Budapesta, atât domnul Szijjártó, dânsul fiind în vizită acum o săptămână, cred, undeva acum o săptămână în Transilvania, trimit aceste mesaje de responsabilizare a celor care iau decizii și în Europa și în Statele Unite ale Americii”, a declarat Tanczos Barna.

Sursa foto main: Profimedia / Sursa video: Antena3.