Viktor Orban, ÎNTÂLNIRE neoficială cu Marcel Ciolacu, în București/ Vor fi și discuții despre aderarea la Schengen

Publicat: 24 07. 2024, 17:18
Actualizat: 24 07. 2024, 17:26
Viktor Orban, Marcel Ciolacu, Kelemen Hunor și Sorin Grindeanu, în 2023. Foto- Facebook Kelemen Hunor

Premierul maghiar, Viktor Orban, revine în România în acest weekend. La fel ca anul trecut, oficialul de la Budapesta va avea o întâlnire neoficială la București cu premierul Marcel Ciolacu, cu discuții informale. Pe această cale, Ciolacu va încerca să-l convingă să ne ajute să intrăm în Schengen cu drepturi depline. 

Așa cum GÂNDUL a scris deja, Viktor Orban este așteptat sâmbătă să vină la Băile Tușnad la tabăra de vară, unde este așteptat să țină un discurs, cel mai probabil, presărat cu multe declarații controversate.

Jurnaliștii de la Maszol au punctat această întâlnire neoficială și notează că cei doi premieri vor reface tabloul de anul trecut când cei doi au luat prânzul împreună la București, cu o zi înaintea vizitei lui Orban la Băile Tușnad. Atunci, la întâlnire au participat și Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, și Kelemen Hunor, președintele UDMR.

Discuții despre Schengen

Ungaria care deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene de la 1 iulie și până la finalul anului ar putea fi un colac de salvare pentru țara noastră, pentru aderararea la spațiul Schengen.

Este în discuţia actualei preşedinţii a Ungariei aderarea la Spaţiul Schengen. Sunt două: avem în octombrie primul JAI şi mai avem unul în decembrie, afirma Marcel Ciolacu zilele trecute.