Viktor Orbán: Nu ar mai fi fost război astăzi dacă Trump ar fi fost președintele Statelor Unite / Orbán caută banii americanilor

Publicat: 11 03. 2024, 11:09
Actualizat: 11 03. 2024, 11:10

This browser does not support the video element.

Întors la Budapesta, după vizita din Statele Unite, unde a fost primit de fostul președinte Donald Trump, Viktor Orbán vorbește pe larg despre capacitatea lui Trump de a asigura pacea. 

Într-un interviu pentru M1, Orbán afirmă că Donald Trump nu va da nici un ban războiului dintre Ucraina și Rusia, cand se va întoarce la Casa Albă și asta va duce la finalul conflictului militar.

El (n.r. Trump) spune următoarele: în primul rând, nu va da nici un ban pentru războiul ruso-ucrainean. De aceea, războiul se va termina, pentru că este evident că Ucraina nu poate sta pe picioarele ei. Dacă americanii nu dau bani și arme împreună cu europenii, războiul se va termina. Și dacă americanii nu dau bani, atunci europenii nu vor putea finanța singuri acest război. Şi războiul se va sfârşi, spune Orbán.

Nici securitatea Uniunii Europene nu va fi finanțată de Trump, din postura de viitor președinte al Statelor Unite, mai spune Orban, accentuând că „a sosit momentul reînarmarii în Europa”.

Nu vrea să finanțeze securitatea Europei în locul europenilor  A sosit momentul reînarmarii în Europa. Trebuie să ai propria ta armată, propriul tău echipament. Trebuie să fim capabili să ne apărăm propria țară, declară premierul, subliniind că banii pe care îi cheltuie Ungaria pe armată ar trebui folosiți în altă parte declară premierul ungar, citat de Hirado.

Premierul Orbán mai spune că războiul ucrainean-rus a dovedit că trebuie creată securitate și că există un preț care trebuie plătit de la buget.

Orbán caută banii americanilor

Viktor Orbán își dorește ca Ungaria să devină destinație prioritară de investiții pentru mediul de business din Statele Unite.

Liderul guvernului de la Budapesta transmite că a vorbit și cu Donald Trump despre faptul că actualele 9 miliarde de euro de investiții americane și cifra de afaceri comercială din Ungaria poate fi dublată în câțiva ani.

Ar însemna mult pentru economia maghiară dacă Statele Unite, un aliat și prieten al nostru, ar considera Ungaria drept o destinație prioritară de investiții economice. Economia maghiară și poporul maghiar ar câștiga foarte mult din asta.

Fostul președinte Donald Trump l-a primit cu fast, vineri, la Mar a Lago, pe Viktor Orbán, care a sărit peste evenimentul de la Casa Albă, în care Joe Biden s-a adresat națiunii.

Orbán a vorbit, în schimb, la Heritage Foundation, un think tank conservator care supraveghează Proiectul 2025, efortul de a crea un plan de guvernare pentru următorul mandat al lui Trump.

Donald Trump a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Viktor Orbán.

Nu există nimeni mai bun, mai inteligent sau un lider mai bun decât Viktor Orbán. Este fantastic, a spus fostul președinte unei mulțimi adunate pentru un concert în stațiunea din Florida.

Sursa: X/ Viktor Orbán

CITEȘTE ȘI: