Viorel Cataramă REVINE în PNL: „Important este să ne regrupăm toate forțele liberale de dreapta”

Publicat: 26 04. 2024, 13:27
Actualizat: 26 04. 2024, 16:05

This browser does not support the video element.

Viorel Cataramă a hotărât să se reînscrie în Partidul Național Liberal (PNL). Omul de afaceri a decis să revină în această formațiune politică, menționând că în acest moment va merge în teritoriu unde se va ocupa de campaniile electorale. 

Important este să ne regrupăm toate forțele liberale de dreapta în aceste campanii electorale care vor fi foarte grele, dificile, dar sunt convins că se vor termina cu un succes al PNL. Vreau să merg în teritoriu și să ajut organizațiile în campania electorală. Mă îndrept cu gândul spre Bacău, unde sunt născut și unde vreau să ajut organizația. Voi activa și în București. Voi încerca să promovez mesajul economic liberal de dreapta în spațiul public pentru a putea înțelege mai clar că în acest moment că singurul partid care sprijină cu adevărat mediul privat este PNL și toate informațiile contrare sunt incorecte, a declarat Viorel Cataramă.

Viorel Cataramă a intrat în politică în anul 1990, ca membru al Partidului Național Liberal – Aripa Tânără. În anul 1992 s-a aflat la conducerea Noului Partid Liberal, iar din 1993, după fuziunea acestuia cu PNL, devine vicepreședinte al Partidului Național Liberal, funcție pe care o va ocupa până în 1999. Viorel Cataramă a fost senator, în legislatura 1996-2000.

După grupul ALDE care a revenit la matcă, și grupul liberalilor vechi, mai exact vechii tineri liberali, revin la PNL. Aceste momente sunt marcate chiar înainte ca PNL să împlinească 150 ani, anul viitor.

CAB a anulat informațiile privind calitatea de informator a lui Viorel Cataramă

În luna iunie a anului 2023, Curtea de Apel București a anulat informațiile privind calitatea de informator al Securității a lui Viorel Cataramă.

„Admite în parte cererea. Anulează în parte Adeverinţa nr. 3470 din 30.10.2019 publicată pe site-ul C.N.S.A.S. la data de 07.11.2019, în sensul că:

  • înlătură de la pct. 4 documentele nedatate, nesemnate, semnate cu numele W, înregistrate pe numele Viorel, Voicu, şi anume: din pag.1 se înlătură menţiunile: «precum şi în calitate de candidat la recrutare, în atenţia unităţii centrale a Securității cu atribuţii pe linia întreprinderilor de comerţ exterior».
  • (…) documente în care i-a fost atribuit de către ofiţerii de Securitate numele conspirativ «VIOREL», cât şi (…) «atât» (…), cât şi cu numele conspirative «W» şi «Voicu». (…) transmise Securității de către domnul CATARAMĂ Viorel: de la pag.7 a adeverinţei se înlătură prima notă şi anexa, iar din pag. 8-17 se înlătură toate înscrisurile menţionate;
  • înlătură de la pct. 5 constatarea conform căreia ar fi fost îndeplinită cea de-a doua condiţie prevăzută de dispoz. art. 2 lit. b) din OUG nr. 24/2008, respectiv că informaţiile ar fi «vizat îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului».

Cu recurs în 15 de zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel București. Pronunțată azi 13.06.2023 prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței. Document: Hotarâre  987/2023  13.06.2023”, au decis magistrații Curții de Apel București.


CITEȘTE ȘI:

„Lovitură de teatru” în dosarul CNSAS – Viorel Cataramă: „Nu a fost nici colaborator, nici informator al Securității”