Viorica Dăncilă nu regretă că l-a PROPULSAT pe Geoană la NATO. Ar face același lucru și pentru Iohannis

Publicat: 25 09. 2024, 00:28
Actualizat: 25 09. 2024, 00:33

This browser does not support the video element.

Viorica Dăncilă, fost premier al României, președinte al PSD și candidat la Cotroceni, a dezvăluit că nu regretă propunerea lui Mircea Geoană, predecesor la vârful partidului, la NATO. Dăncilă nu crede că există un nou PSD, pentru că PSD are deja istorie.

Domnul Geoană a fost președinte al Partidului Social Democrat și eu cred că istoria unui partid trebuie să o luăm așa cum este. Nu există noul PSD. Noul PSD are o istorie, a avut lideri cu lucruri bune și cu lucruri rele. Trebuiesc continuate lucrurile bune, iar ceea ce au făcut rău să nu se mai repete, propune fostul lider PSD.

Dar nu putem să spunem că a început de azi și toți cei dinainte au fost altfel. Și eu am fost președinte al Partidului Social Democrat și nu am să mă dezic niciodată de acest lucru.

Nu, nu regret că l-am propus pe Geoană la NATO. Și dacă ar fi, aș face același lucru și aș face același lucru cu fiecare român care poate ocupa o funcție la nivel internațional.

Dăncilă ar semna și pentru Iohannis

Fostul adversar la prezidențile l-ar propune și pe Iohannis la o demnitate de rang înalt în instituții internaționale, de dragul României.

Dincolo de aspectele neplăcute pe care le-am avut cu președintele României, dacă președintele României ar fi propus pentru o funcție și ar fi acceptat, nu m-aș gândi la persoană.

M-aș gândi prima dată la țara mea și aș semna pentru acest lucru. În momentul în care am semnat pentru domnul Mircea Geoană PEN pentru funcția de secretar adjunct NATO, dacă nu semnam pentru domnul Geană, care era foarte susținut la nivelul Statelor Unite ale Americii, riscam să pierdem acest loc.

Deci, eu m-am bucurat că un român este susținut, că este apreciat de americani și că poate ocupa un un loc la nivel înalt pentru prima dată, un loc ocupată de un la nivel înalt ocupat de România.

Citiți și: Viorica Dăncilă, despre cea mai ciudată BÂRFĂ la adresa sa: „Au fost așa de multe. Se spunea că nu am școală”