Viorica Dăncilă: „Nu știu ce își dorește Iohannis pe viitor, poate vrea să intre în guvern, să fie premier”

Publicat: 27 09. 2024, 23:38

This browser does not support the video element.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, într-un mesaj transmis de Administrația Prezidențială, că nu va candida la alegerile parlamentare din decembrie, indiferent de decizia Biroului Electoral Central.

„Așa cum am declarat în mai multe rânduri, îmi voi încheia mandatul de Președinte al României la termen și nu voi demisiona din funcție. Nu voi candida la alegerile parlamentare din decembrie, indiferent de decizia pe care o va adopta astăzi Biroul Electoral Central. Nu am susținut și nu susțin modificarea legislației electorale în favoarea unei singure persoane”, a anunțat președintele României.

Viorida Dăncilă, fostul premier al României și șef PSD, a declarat într-un interviu pentru B1 TV:

„Iată că lucrurile s-au lămurit. PNL și-a retras proiectul. Domnul președinte a luat o decizie înțeleaptă. Cred că acest subiect este deja încheiat”.

Întrebată despre viitorul politic al președintelui, fosta sa adversară a răspuns:

„Nu am de unde să știu ce își dorește domnul președinte Iohannis. Poate își dorește să intre în politică. Poate vrea să intre în guvern, să fie premier. Nu vreau să fac scenarii pentru că nu cred că ar fi bune în acest moment. Vom vedea ce va rezerva viitorul și care va fi configurația parlamentară a României după alegerile din 1 decembrie”, a concluzionat fostul premier.