Viorica Dăncilă s-a alăturat PNCR / Cristian Terheș: Cred că ar fi, din nou, un PREMIER extraordinar 

Publicat: 12 09. 2024, 18:03
Actualizat: 12 09. 2024, 18:06

This browser does not support the video element.

Fostul premier Viorica Dăncilă s-a alăturat echipei Partidului Naţional Conservator Român (PNCR), a anunţat, joi, europarlamentarul Cristian Terheş, preşedintele acestei formaţiuni. Dăncilă a declarat că decizia sa de a se alătura proiectului conservator vine din dorința de a contribui la un viitor mai bun pentru România.

Am luat hotărârea de a mă alătura acestui proiect, susținând un om care vrea respect pentru România, care iubește această țară și este mândru să o reprezinte. Cristian Terheș s-a luptat atât în Parlamentul European, cât și în România pentru drepturile oamenilor și pentru un viitor mai bun, a afirmat Dăncilă.

Dăncilă a explicat că România traversează o perioadă dificilă, caracterizată de lipsa unei direcții clare și de o dependență excesivă de împrumuturi externe.

România, în acest moment, este ca o barcă purtată de vânt, fără un proiect de țară, fără predictibilitate. Nu știm ce ne rezervă ziua de mâine. Trăim pe împrumuturi, nu pe măsuri economice sustenabile. Cred că este timpul să ne implicăm toți pentru viitorul acestei țări. (…) Este un proiect în care să ne regăsim toți, indiferent dacă am făcut politică sau nu, indiferent dacă am fost de stânga sau de dreapta, a spus fostul premier.

Strategia PNCR pentru alegerile parlamentare și prezidențiale

Cristian Terheş, candidatul PNCR în alegerile prezidenţiale, a subliniat că doreşte ca, în jurul proiectului conservator al formaţiunii sale politice, să vină oameni „care au demonstrat că au reprezentat România aşa cum se cuvine”.

El a anunțat că PNCR va participa la alegerile parlamentare cu liste complete și că deja au avut loc fuziuni cu partidele Alternativa Dreaptă (AD) și Alianța Renașterea Națională (ARN), pentru a consolida forțele conservatoare din România. Documentele necesare fuziunii au fost depuse joi la instanță, iar partidul este deschis să discute și cu alte formațiuni politice care împărtășesc valorile conservatoare ale PNCR.

Încă nu am vorbit despre un tandem. În momentul de faţă, lucrăm cu doamna Dăncilă şi cu alţi specialişti la programul de guvernare. (…) Cred că doamna Dăncilă ar fi, din nou, un premier extraordinar pentru România.

Mai avem discuții exploratorii cu alte partide și suntem în stadii avansate de negociere. Suntem deschiși oricui dorește să se alăture proiectului nostru, însă nu vom face compromisuri în ceea ce privește valorile noastre, a subliniat Terheș.

CITEȘTE ȘI:

Viorica DĂNCILĂ, fost premier și președinte al PSD, va candida la alegerile parlamentare din partea partidului lui Cristian Terheș