Voinescu: Vreau să îmi refac prioritățile în viață, care exclud prezența în Parlament

Publicat: 12 10. 2012, 16:05
Actualizat: 29 09. 2018, 23:06
Vicepreședintele PDL Sever Voinescu susține că decizia de a nu candida în decembrie pentru un nou mandat în Parlament ține de faptul că vrea să își refacă prioritățile în viață, care exclud prezența sa în Legislativ, el anunțând că, printre altele, își redeschide biroul de avocatură.

Vicepreședintele PDL Sever Voinescu susține că decizia de a nu candida în decembrie pentru un nou mandat în Parlament ține de faptul că vrea să își refacă prioritățile în viață, care exclud prezența sa în Legislativ, el anunțând că, printre altele, își redeschide biroul de avocatură.

Surse democrat-liberale au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că deputatul Sever Voinescu, vicepreședinte al PDL, nu va candida pentru un nou mandat în Parlament la alegerile din decembrie.

Voinescu confirmă, vineri, pe Facebook, că nu va candida la parlamentarele din această iarnă.

„Aș fi vrut să părăsesc scena parlamentară discret, fără să perturb în vreun fel lupta politică importantă care se va da acum. În realitate, nu e mare lucru de comentat în legătură cu această decizie a mea. Pur și simplu, trebuie să-mi reorganizez câte ceva în viață. Decizia mea este perfect similară cu a oricărei alte persoane care vrea să-și schimbe jobul. Nu e o nenorocire, nu e nici măcar o știre”, adaugă Voinescu.

El menționează că a văzut că se speculează în legătură cu această decizie, atribuindu-i-se „motivații impure”.

„Văd că se speculează și mi se atribuie motivații impure. Cum că m-aș fi supărat pe toți pentru că nu «mi s-a dat colegiu eligibil». Mai mare prostie nu am auzit. Nu am vrut, în general, «să mi se dea» în toți anii de când fac politică. Dacă am vrut ceva, am intrat în competiție specifică și, firesc, uneori am obținut, alteori am ratat. Apoi, nu am vrut colegiu eligibil pentru că nu am vrut colegiu deloc. Decizia mea de a nu mai candida a fost luată cu mult timp în urmă, am anunțat conducerea partidului despre această decizie încă de acum patru luni, iar apropiații mei știau despre gândul meu de la începutul anului. Apoi, să fim clari: sunt unul dintre aceia care crede că nu există colegii sigure – toate colegiile sunt nesigure, având în vedere dinamica electorală și sistemul electoral. Ticăloșii pot scrie și pot spune pe la colțuri ce vor. Adevărul e mult mai simplu. Și este exact cel pe care l-am rostit: vreau să îmi refac prioritățile în viață. Vreau să îmi petrec următorii ani alături de anumiți oameni, făcând anumite lucruri și aceste opțiuni exclud prezența în Parlament”, arată Sever Voinescu.

Vicepreședintele PDL menționează câteva din prioritățile sale: „redeschid acum biroul de avocatură, discut cu organizații de presă o anume revenire, gândesc un proiect de consultanță, pregătesc materiale pentru unele cărți și voi continua să sprijin ideile conservatoare întru realizare”.

„Voi rămâne un inflexibil și aproape radical pro-american. Voi continua să-i detest pe cei pe care i-am detestat până acum. Voi continua să-i iubesc și să-i admir pe cei pe care i-am iubit și i-am admirat până acum. Și mai e ceva: lumea nu se termină în 2012!”, încheie Voinescu.

Sever Voinescu a fost ales deputat în 2008 în circumscripția electorală 31 Prahova, colegiul uninominal 10.