VOT ZDROBITOR în favoarea lui Liviu Dragnea în CEx al PSD: 55 de voturi pentru și 8 împotrivă

Publicat: 21 09. 2018, 23:42
Actualizat: 26 03. 2019, 06:24

Deputatul PSD Botoșani Răzvan Rotaru crede că victoria de care se bucură Liviu Dragnea după ședința CEx este de scurtă durată și „nu va ajunge să trăiască Sărbătorile de iarnă alături de Irina”.

„Din punctul meu de vedere, nu este în regulă ceea ce s-a întâmplat astăzi și cred că va fi o victorie pe termen scurt. Aștept să mă întâlnesc cu colegii mei, pentru că nu sunt momentan la București, și să luăm o decizie. Nu cred că lucrurile vor rămâne așa, nu este o victorie de lungă durată, este o victorie scurtă, războiul este lung. A fost doar o bătălie scurtă câștigată.

Din punctul meu de vedere, până de Sărbători, domnul Dragnea va pica, nu-l apucă Sărbătorile de iarnă. Este o persoană cu anumite probleme și nu va ajunge să trăiască sărbătorile alături de Irina. Nu are cum… Lumea este sătulă… Toți cei care sunt acolo, în CEx sunt oameni aduși de el, puși de el, li s-au oferit funcții de prost gust și au acceptat și s-au umilit și acum nu au curaj să ridice capul din pământ”.

După ședința Comitetului Executiv PSD, Liviu Dragnea a promis că atâta timp cât va fi în funcția de președinte al PSD, va face tot ce îi stă în putere să lupte cu Statul Paralel.

„Am vorbit astăzi cu colegii mei despre motivele pentru care trebuie să îmi dau demisia. Unul dintre motivele principale era că am deschis prea multe fronturi, cu Iohannis – un iubitor de PSD și un sprijinitor al Guvernul PSD-ALDE – cu SPP, DNA, cu #rezist. Am spus că niciodată nu pot să accept ca PSD, cel mai mare partid din Europa, să devină sau să redevină o unealtă a acestui sistem odios”, a declarat Liviu Dragnea.

„Am spus-o la o zi după condamnare, că atât cât voi mai fi în această funcție o să fac tot ce pot pentru a destructura acest sistem odios care a distrus vieți din România. Un coleg mi-a spus că a citit scrierile lui Sun Tzu, Arta Războiului și spunea că nu trebuie să deschizi multe fronturi. Tot unul dintre colegii mei spunea că protocoalele sunt legale, după care spunea că nu sunt legale, că apoi plictisim populația. Sigur că, dacă nu vorbim despre ele, nu putem elimina situațiile din România despre care nu vorbește nicio ambasadă”, a mai spus Dragnea.

În ședința CEx, președintele PSD și-a întrebat colegii dacă consideră că instituțiile statului vor reacționa altfel față de PSD, dacă el nu va mai exista.

„Le-am cerut să îmi spună dacă de mâine nu mai exist, sunt radiat din evidența populație, cu CNP, de a doua zi, aceste instituții o să ia în brațe PSD, o să sprijine finalizarea legilor justiției, codurile penale? Nu, pentru că ele odată adoptate, în lumina CEDO, deciziilor CCR, intrate în vigoare îi fac pe toți să plătească, toți cei care au făcut rău în această țară. Am întrebat – vor ca un om să fie în continuare condamnat la închisoare pentru că a îndemnat oamenii la vot sau în baza unor studii sociologice? Am întrebat dacă pot susține așa ceva. Nu am primit răspuns”, a declarat Liviu Dragnea, care a amintit și de alte legi care deranjează multe cercuri.

Legea offshore este luată exact după modelul din Germania. Luni intră în plen la Senat, marți ajunge în comisii la Cameră și miercuri vrem să intrăm cu votul final la Camera Deputaților. Nu am cedat cu privire la condițiile puse în acea lege și condiții acceptabile pentru cei care investesc. Sigur că m-am întrebat și eu de ce și colegii prezenți aici și cei din țară au susținut că trebuie să continui. Nimeni nu mai poate avea inconstiența să se lase ciuruit în asemenea hal și să continue lupta cu acest monstru. Indiferent că doamna Tarcea pune presiune pe un complet pentru a avea”, a mai spus Dragnea.

„Am discutat despre amnistie și grațiere. Le-am spus că pe mine personal nu mă mai interesează OUG privind amnistia. Vor s-o dea și când vor s-o dea, e problema lor. Unii colegi, dintre cei care mă criticau, au ținut în continuare presiune luni de zile pentru a se emite această ordonanță. Premierul Viorica Dăncilă a rezistat”, a declarat Liviu Dragnea.

„În același timp, nimeni nu a reușit să răspundă la o întrebare esențială. Care este de fapt rezolvarea tuturor nenorocirilor generate de funcționarea acelor echipe mixte, de emiterea, adoptarea acelor protocoale? Nimeni nu a răspuns la întrebarea ce facem cu probele obținute nelegal? Nimeni nu a putut răspunde la întrebarea cum putem ridica presiunea de pe judecătorii care au dosare in rem sau in personam. Dacă răspunsul e amnistie prin OUG? Atunci să o dea. Dacă răspunsul e lege prin Parlament, atunci susțin”, a completat Dragnea.

8 împotrivă, dar nimeni nu mai știe cât de mulți au fost pentru

22:00 Pe lângă cei trei semnatari ai scrisorii, Gabriela Firea, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu, au votat pentru demisia lui Liviu Dragnea doar cinci membri CEx: fostul premier Mihai Tudose, Robert Negoiță, Marcel Ciolacu, Marian Neacșu și Niculae Bădălău. A fost o singură abținere, cea a liderului organizației de tineret a partidului, Gabriel Petrea.

21:30 Colac peste pupăză, vine și Liviu Dragnea cu alte cifre. Dreptatea ar trebui să fie de partea sa din două motive: este marele câștigător al serii și cică este inginer.

„Le-am cerut colegilor mei ca săptămâna viitoare să suspendăm toate alegerile în organizații până după referendumul din 7 octombrie. Doar o precizare aritmetică, totuși sunt inginer. Au fost 64 de membri cu drept de vot, 56 au votat pentru susținerea continuării mandatului de către mine, 8 împotrivă și o abținere a domnului Gabriel Petrea”, a spus Liviu Dragnea.

„Toți membri sunt importanți. Ideea că unii sunt mai membri ca alții nu e în regulă și nu e acceptabilă. Faptul că unii obțin mai multe voturi și alți mai puține, nu înseamnă că nu au aceleași drepturi. Îmi însușesc toate criticile. Pe toate: și cele scrise, și cele care vor mai veni. Trebuie să se îmbunătățească ceva în tot partidul și anume că trebuie să se facă muncă în toate județele. Nu mai pot da vina pe președintele partidului. Să facă dezbateri în județe, așa cum se întâmplă la centru” a declarat Dragnea.

21:20 Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ștefănescu vine cu alt rezultat al votului din ședința Comitetului Executiv Național: 64 prezenți, 55 pentru, 8 împotrivă și o abținere.

„Azi au fost prezenți 64 de membri ai CEX. Au votat 8 împotriva lui Liviu Dragnea, o abținere și 55 pentru. Doi dintre colegi au plecat, lăsându-și mandatul, de la sector 4. Aproape toți au avut mandat. La final, primarul sectorului 5 Daniel Florea a propus excluderea Gabrielei Firea pentru declarațiile făcute, foarte mulți dintre colegi au cerut un vot și e de la sine de înțeles care ar fi fost votul”, a povestit Codrin Ștefănescu.

„Noi avem un proces verbal. Sunt colegii noștri care participă la ședințe. E secretariatul tehnic care se ocupă de această chestiune (de procesul verbal -n.r.). Veți primi în 20 de minute o copie după procesul verbal. Votul a fost la vedere, prin ridicare de mâini. Eu cred că la următorul CEx vor trebui mai multe voturi de luat. Aici au fost niște chestiuni interesante, inclusiv că ar trebui să ne asumăm politic niște chestiuni. Aș fi vrut să plecăm de aici cu unanimitate. Nu s-a putut. Asta este votul democratic”, a completat Codrin Ștefănescu.

21.05 Gabriela Firea explicase, după opt ore de ședință a Consiliului Executiv PSD, că s-a supus la vot doar un punct din scrisoarea nemulțumiților, iar votul a fost: 10 pentru ca Liviu Dragnea să facă un pas lateral, 39 să continue și o abținere.

„S-au spus foarte multe lucruri, am numărat aproape 30 de persoane. Au fost opinii pro și contra de a da publicității starea PSD. Primul câștig al CEx e că a fost prima ședință în care s-a dezbătut cu foarte multă sinceritate, cu argumente logice, toate problemele care ne frământă. Nu a mai avut nimeni acea timorare care a existat până acum și cred că este de bun augur, că deși a fost contestată această declarație comună, a adus beneficii. Domnul Dragnea a adus doar un punct referirea la domnia sa, dacă să continue sau nu. Au fost 10 voturi să facă un pas lagteral, 39 să continue și o abținere. S-a cerut excluderea mea din PSD de către primarul Sectorului 5, fapt care nu a fost supus dezbaterii și aprobării, la intervenția lui Dragnea și Dăncilă, care nu au considerat necesar și oportun un astfel de punct”, a declarat Gabriela Firea, după ședință.

Întrebată de ce cifrele ei sunt mai mici decât cele vehiculate pe surse la votul pentru retragerea lui Dragnea (60 pentru, 8 împotrivă), Firea a explicat: „Au mai lipsit. Deci nu au fost prezenți”. A fost completată de Marian Neacșu, care a declarat: „Au fost cinci colegi care nu au venit”

Primarul Capitalei anunță că va susține în continuare Guvernul PSD.

„Nu suntem noi cei care vom duce la dărâmarea guvernului PSD-ALDE. Sunt membru al PSD, vicepreședinte al partidului, am considerat că am trecut etapele statutare când am ieșit cu afirmațiile pe care le-am făcut. Nu a fost foarte ușor să venim cu argumentațiile din acea declarație, nu a fost simplu, dar am simțit că e nevoie pentru partid, deoarece suntem oameni responsabili, iar toți suntem în slujba cetățeanului și ne-am simțit datori față de românii care ne-au votat”, a mai spus Firea.

20.56 Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a cerut vot de sancțiune pentru primarul Capitalei, Gabriela Firea, potrivit surselor citate de Mediafax.

20.47 Surse politice dezvăluie pentru Mediafax rezultatul votului: 60 de voturi pentru susținerea lui Liviu Dragnea, față de 8 împotrivă. Membrii Comitetului Executiv al PSD au supus la vot punctul 1. din scrisoarea nemulțumiților, care prevede: ‘”Demisia imediată a domnului Liviu Nicolae Dragnea din funcția de președinte al Partidului și din funcția de Președinte al Camerei Deputaților”.

20.30 După șapte ore, în care ascultase multe opinii ale membrilor CEx, Liviu Dragnea a luat cuvântul și a analizat punct cu punct scrisoarea disidenților.

18.30 Președintele PSD Liviu Dragnea și-ar dori ca discuțiile din ședința Comitetului Executiv al PSD să se încheie cu un vot, au declarat surse politice pentru Mediafax. Cu toate acestea, după cinci ore de discuții, nimeni îndrăznise încă să ceară explicit demisia liderului PSD.

18.15 Vicepremierul Paul Stănescu a vorbit în ședință despre riscurile juridice pe care și le-ar asuma Guvernul prin emiterea oricărei odonanțe de urgență. Discuția nu a avut loc în contextul amnistiei și grațierii.

17.00 Mihai Tudose a criticat lipsa de comunicare din partid, în timp ce Adrian Țuțuianu a prezentat un sondaj de opinie în care PSD este la scorul prezentat în scrisoarea nemulțumiților, fără a preciza cine l-a realizat. Ceilalți membri CEx i-au sugerat lui Țuțuianu să îl confrunte și cu alte sondaje de opinie.

16:00 La peste două ore de la începerea ședinței Comitetului Executiv al PSD, nimeni nu a îndrăznit încă să ceară demisia lui Liviu Dragnea sau excluderea vreunuia dintre semnatarii scrisorii, au declarat surse politice pentru Mediafax.

Cu toate că, atât Gabriela Firea, cât și Paul Stănescu – doi dintre semnatarii scrisorii – nimeni nu a rostit CUVINTELE TABU. Aproape jumătate din membrii CEx au reușit să vorbească în prima parte a ședinței și toți și-au demonstrat măiestria de a vorbi pe lângă subiect – dobândită în lungile ședințe de partid. Deocamdată s-au dezbătut doar alte puncte din scrisoarea contestatarilor lui Dragnea.

Singurele certitudini au apărut din partea lui Liviu Dragnea, care a reafirmat că nu renunță la modificarea legilor justiției și a codurilor penale, respectiv din partea premierului Viorica Dăncilă care anunță că nu va pleca din fruntea guvernului.

14:45 Liderii PSD par mai degrabă dispuși să amâne tranșarea scandalului din partid. Mai mulți membrii ai Comitetului Executiv o nouă ședință săptămâna viitoare, în care să se ia o decizie.

Gabriela Firea, Lia Olguța Vasilescu și ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb au luat cuvântul printre primii în ședința în care se dezbate scrisoarea anti-Dragnea. Oarecum surprinzător, Gabriela Firea NU a cerut în discursul său demisia lui Liviu Dragnea. 

„Nu conducerea partidului și nu Guvernul au blocat proiectele Capitalei”, i-a replicat Gabrielei Firea ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, în debutul ședinței.

Potrivit unor surse din PSD citate de Mediafax, liderii care s-au poziționat deja într-una dintre tabere ar dori ca în ședință să se dea un „vot de încredere” pentru Liviu Dragnea. Cei indeciși ar prefera mai degrabă să fie convocată o nouă ședință săptămâna viitoare.

12.40 Membrii CExN al PSD au intrat în ședința de la Parlament pe tema scrisorii anti-Dragnea, fără telefoanele personale, potrivit unor surse politice citate de Mediafax. Toată lumea și-a lăsat telefoanele personale la intrarea în sală. De asemenea, personalul tehnic care îi însoțea pe membrii CExN a fost anunțat că nu poate să asiste la discuții. În sală au rămas doar doi angajați din stafful președintelui Camerei Deputaților, unul dintre ei fiind Paul Ionescu, consilierului lui Liviu Dragnea.

12:30 Înaintea începerii ședinței, președintele PSD Liviu Dragnea a respins categoric ideea excluderii din partid a contestatarilor săi. „Categoric, NU!” a declarat acesta, fără a mai face alte comentarii. 

12:15 Gabriela Firea se așteaptă să i se ceară la ședință excluderea din partid, împreună cu cea a doi miniștri incomozi, Paul Stănescu și Tudorel Toader.

„Suntem persoane pașnice. Cred că miza este excluderea mea pentru că am avut curajul, după ce am epuizat toate etapele, să spun că domnul Dragnea nu își mai repsectă angajamentele făcute față de români. Cred că se va propune excluderea mea”, a declarat Gabriela Firea.

„Miza e să fie dați afară din Guvern doi miniștri care îl incomodează: ministrul Stănescu și Tudorel Toader (…) Angajamentul nostru este în primul rând față de cetățeni. Noi avem angajament față de țară, de echipă și în ultimul rând față de un om. Oricum s-a câștigat ceva. Faptul că am ajuns la concluzia că lucrurile nu merg în direcția bună în ceea ce privește managementul politic al lui Dragnea și poate înțelege și dumnealui asta. Dacă nu înțelege, atunci lucrurile vor merge din ce în ce mai rău, din păcate. E prematur să vorbim acum în acești termeni de forță. Nu s-a pus problema să fie o astfel de acțiune. Lucrurile s-au acutizat în ultimele 6-8 luni în ceea ce privește blocajul între noi și Liviu Dragnea. 100% suntem pentru menținerea coaliției PSD-ALDE și a guvernului condus de doamna Dăncilă. Sub nicio formă nu vom întreprinde o acțiune care să pună în pericol guvernarea.”

Sosit împreună cu Firea, vicepremierul Paul Stănescu a declarat că nu va pleca nimeni din partid, chiar dacă se vor cere excluderi.

„Nimeni nu va pleca din partid, chiar dacă se va încerca o excludere sau alta. Problema este ce spunea doamna primar general de management al partidului. Nu discutăm de aritmetică. Noi suntem nemulțumiți de managementul politic pe care domnul Dragnea îl face în acest partid”,a spus Paul Stănescu, vicepremier.

Gabriela Firea a adăugat: „Credeți că am mai fi fost apropiații lui, dacă am fi fost membri statului paralel? (…) Eu am fost ca și vicepremierul Stănescu, ca și domul Țuțuianu susținători ai tuturor proiectelor de țară”

Liviu Dragnea caută strategia câștigătoare

11:45 Premierul Viorica Dăncilă a ajuns la biroul lui Liviu Dragnea de la Camera Deputaților, cu 45 de minute înaintea de ședința CExN.

Ea era însoțită de ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan, și ministrul fondurilor UE Rovana Plumb. „Mesajul meu îl voi da în CExN al PSD,” a declarat ea înainte de a intra în birou.

11:15 Cel puțin zece lideri PSD cu drept de vot în CExN discută în biroul lui Liviu Dragnea de la Camera Deputaților, înaintea ședinței.

Printre ei se numără Vasile Gliga (Mureș), Felix Stroe (Constanța), Dorel Căprar (Arad), Florin Cârciumaru (Gorj), Doina Pană (Bistrița-Năsăud), Gabriel Zetea (Maramureș), Adrian Gâdea (Teleorman), Bogdan Trif (Sibiu), Marian Oprișan (Vrancea), Dan Nica (Galați).

La sosirea în biroul său, Liviu Dragnea a refuzat orice declarație: „Vorbim după CEx”.

11:10 Marian Oprișan, președinte PSD Vrancea, consideră scrisoarea drept un atac la adresa partidului.

„Cred că nu s-a așteptat nimeni la mine să adminstrez o lovitură partidului care reprezintă cu siguranță doar interesele oamenilor din România și ale României. Repet. Miza nu este rămânerea sau plecarea lui Liviu Dragnea. Miza o reprezintă România, programul de guvernare, stabilitatea țării și faptul că odată și odată trebuie să ne ridicăm din genunchi, iar resursele țării să nu mai fie ale străinilor. Normal este să vorbești în interiorul partidului. Știti foarte bine că nu mor de dragul lui Liviu Dragnea și că atunci când am avut ceva de spus, am spus-o în interiorul partidului”, a declarat Marian Oprișan, președinte PSD Vrancea.

„Nu poți să vii dintr-o data peste noapte, după ce nu ai deschis gura niciodată în organismele statutuare ale PSD, în CExN, nu poți să vii dintr-o data și să scrii o scrisoare, să te adresezi membrilor PSD și cetățenilor României cu probleme strict interne ale PSD. (…) Colegii care nu înțeleg că problemele se discută întâi în interiorul partidului, pentru că PSD e cel mai mare partid al țării, trebuie să te gândești că dacă introduce o criză în partidul de guvernământ, atunci trebuie să te gândești și la cursul euro-dolar, la bursă, la români. Este cel mai grav atac la adresa PSD din istoria partidului nostru”, a mai spus Oprișan.

Transilvania votează cu Liviu Dragnea

10:50 Vicepreședintele PSD pe regiunea de Nord-Vest Doina Pană a declarat că, 19 din 22 de voturi, aferente zonei Transilvaniei vor merge către Liviu Dragnea în ședința CExN de vineri.

„Sunt vicepreședinte ales pe o regiunea de Nord-Vest. Oameni acestia nu m-au ales pentru că sunt frumoasă și deșteptă, ci pentru că reprezint o regiune. Aseară ne-am întâlnit nu numai regiunea de Nord-Vest, ne-am întâlnit cu Transilvania, și cu trei excepții, cu trei voturi vreau să spun din 22, toate sunt pentru a ne continua treaba cu domnul Dragnea la conducerea PSD. Mă refer la legea offshore, la investiții. Exceptând trei voturi din Transilvania, restul sunt pentru a ne continua. Este domnul Mocioalcă de la Caraș Severin, de la Timiș și parcă Alba. Atâta timp cât guvernul merge bine, parlamentul merge bine, de ce să ieși public?”, a afirmat Doina Pană la si sosirea Parlament.

„Eu zic că ce nu te omoară te întărește și cred că partidul va ieși întărit, chiar dacă unii vor avea nemulțumiri. Credeți că eu 14 de ani de când sunt în partid nu am avut nemulțumiri? Nu e ușor de lucrat cu Liviu Dragnea, dar în același timp nu poți să derulezi tot ceea ce s-a întâmplat cu PSD de când el în conduce. Deci noi am câștigat cu un scor zdrobitor. Vă dați seama ce frustrări are Dragnea când câștigă alegerile cu un program pe care la coordonat și nu poate fi prim-ministru. Toate segmentele au fost atinse, mă refer la pensii, la măsurile pentru oamenii de afaceri,etc”.

Europarlamentarul PSD Claudia Țapardel trimite presei un comunicat în care face apel la calm și unitate.

„Nu este momentul unui conflict în interiorul partidului, mai ales că ne aflăm în preajma preluării de către România a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, dar și în apropierea alegerilor europarlamentare și a celor prezidențiale. Există un risc major ca de acest conflict intern să beneficieze adversarii politici, care au tot interesul să ne slăbească și să preia guvernarea”, a declarat europarlamentarul social-democrat, Claudia Țapardel.

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa este de partea lui Liviu Dragnea și acuză autorii scrisorii în care i se cere demisie că fac rău partidului.

„Tentativa de forțare a demisiei președintelui ales al PSD este nocivă pentru partid și pentru guvernare. Scrisoarea prin care se solicită o demisia imediată din funcțiile de președinte PSD și președinte al Camerei Deputaților a lui Liviu Dragnea aduce partidul într-o stare de dispută și tensiune inadmisibile, care riscă să degenereze în partizanate și atitudini absolut nocive guvernării și majorității politice actuale. Unul din atuurile care definesc PSD este solidaritatea, iar programul de guvernare trebuie dus mai departe”, a transmis Popa într-un comunicat.

Traian Băsescu: Dragnea va pleca spre sfârșitul anului

Fostul președinte Traian Băsescu a ținut să fie primul care anunță rezultatul ședinței CEx al PSD. Încă de aseară, scria pe Facebook că Liviu Dragnea va câștiga bătălia cu cei care îl contestă și repeta profeția că președintele PSD va dispărea din scena politică mai spre sfârșitul anului.

„Război și vot în PSD! Dragnea câștigă, Firea pierde!

Dragnea, ajuns deja un cadavru politic, dar unul crescut la școala grea a administrației locale, va câștiga. Firea, crescută la școala de propagandă și șmecherii a pușcăriașului Voiculescu, va pierde.

La sfârșitul zilei, PSD va ieși șubrezit, iar Firea „dezbrăcată” și arătată în toată „splendoarea” caracterului ei de antenistă eșuată prin politică.

Dragnea va pleca, dar către sfârșitul anului și nu pe mâna voiculescienei Firea.

Sică, ce bună ar fi fost acum o moțiune de cenzură deja înregistrată la Parlament,” scrie Băsescu pe Facebook.

 

Vineri, 21 septembrie 2018 / 21:55:26

UPDATE Dragnea: Nu mă mai interesează OUG privind amnistia. Vor s-o dea și când, e problema lor

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) – (Adaugă declarații)

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că în ședința CEX s-a discutat despre amnistie și grațiere, precizând că pe el personal nu îl mai interesează ordonanța pe acest subiect și că Guvernul sau Parlamentul, dacă vor, să o dea.

„Am discutat despre amnistie și grațiere. Le-am spus că pe mine personal nu mă mai interesează OUG privind amnistia. Vor s-o dea și când vor s-o dea, e problema lor. Unii colegi, dintre cei care mă criticau, au ținut în continuare presiune luni de zile pentru a se emite această ordonanță. Premierul Viorica Dăncilă a rezistat”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a precizat că problemele persoanelor care au avut de suferit din cauza protocoalelor pot fi rezolvate fie prin ordonanță a Guvernului, fie prin lege în Parlament.

„În același timp, nimeni nu a reușit să răspundă la o întrebare esențială. Care este de fapt rezolvarea tuturor nenorocirilor generate de funcționarea acelor echipe mixte, de emiterea, adoptarea acelor protocoale? Nimeni nu a răspuns la întrebarea ce facem cu probele obținute nelegal? Nimeni nu a putut răspunde la întrebarea cum putem ridica presiunea de pe judecătorii care au dosare in rem sau in personam. Dacă răspunsul e amnistie prin OUG? Atunci să o dea. Dacă răspunsul e lege prin Parlament, atunci susțin”, a completat Dragnea.