Zgonea renunță la Comisia de Cod Electoral, Tăriceanu se luptă pentru șefia Comisiei de revizuire a Constituției

Publicat: 24 02. 2015, 18:14

This browser does not support the video element.

Liberalii și social-democrații pregătesc un schimb în Parlament, deputatul Mihai Voicu urmând să preia președinția Comisiei de Cod Electoral, după ce Valeriu Zgonea va renunța la această calitate. Zgonea și-a pus în cap liderii PSD din teritoriu după ce a propus ca șefii de Consilii Județene să fie aleși prin vot indirect. Propunerea a trecut în Comisia de Cod Electoral, motiv pentru care Marian Oprișan i-a cerut demisia lui Zgonea din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Pentru a pune capăt scandalului iscat în PSD, Valeriu Zgonea se retrage din această calitate. 

În schimb, funcția va reveni deputatului Mihai Voicu. 

Pesediștii vor să preia în schimb președinția Comisiei de revizuire a Constituției, după ce Crin Antonescu a anunțat în exclusivitate pentru gândul că renunță la această calitate. Mai mult, Antonescu și-a anunțat colegii în ședința grupului senatorial al PSD că se retrage definitiv din această comisie. Liberalii i-au propus în Comisia de Revizuire a Constituției pe senatorii Cătălin Boboc și Puiu Hașotti. 

Din Comisia de revizuire a Constituției s-au mai retras din partea PNL, Alina Gorghiu – care a devenit între timp co-președinte PNL, Petre Roman – care și-a pierdut mandatul de parlamentar, Tudor Chiuariu – condamnat definitiv la închisoare și George Scutaru – care a devenit consilier prezidențial. PNL va fi reprezentat în Comisia de revizuire de Dan Motreanu, Eugen Nicolăescu și Gabriel Andronache. 

Lupta pentru președinția Comisiei de revizuire a Constituției se anunță una deschisă, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, anunțând în ședința Coaliției de guvernare că își dorește șefia Comisiei de revizuire a Constituției. 

Problema pentru Tăriceanu o reprezintă votul din cadrul Comisiei, liberalii  nefiind de acord să-l voteze. Pentru președinția Comisiei de revizuire este nevoie de votul a două treimi.