Ziua MARINEI 2024. Angel Tîlvăr, ministrul Apărării: „Acordăm maximă prioritate îmbunătăţirii condiţiilor de muncă şi de trai ale militarilor români”

Publicat: 15 08. 2024, 11:57
Actualizat: 15 08. 2024, 12:37

This browser does not support the video element.

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a declarat joi, cu ocazia Zilei Marinei, că „acordă maximă prioritate îmbunătăţirii condiţiilor de muncă şi de trai ale militarilor români”. Ministrul a ținut să precizeze că au fost luate măsuri la MApN pentru asigurarea celor mai bune condiții pentru militarii români.

Angel Tîlvăr a evidențiat importanța resursei umane, numind-o „valoarea cea mai de preţ a Forţelor Navale”.

Acest lucru este valabil pentru întreaga Armată, de aceea acordăm maximă prioritate îmbunătăţirii condiţiilor de muncă şi de trai ale militarilor români. Totodată, prin programele majore de înzestrare demarate la nivelul ministerului, dorim să asigurăm tehnica performantă de care profesioniştii din Armată au nevoie pentru îndeplinirea misiunilor la standarde ridicate în cadrul Forţelor Navale, a precizat Angel Tîlvăr.

Asemenea președintelui Senatului, ministrul Apărării a subliniat importanța siguranței de navigație la Marea Neagră, în contextul războiului de la granița României.

Angel Tîlvăr a amintit și de opraționalizarea Grupului pentru combaterea minelor marine din Marea Neagră la care participă, alături de România, Bulgaria și Turcia.

Rolul forţelor navale este esenţial în arhitectura de securitate naţională în context aliat şi european, mai ales în actualul mediu de securitate afectate de războiul ilegal declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei. Anul acesta am reuşit să operaţionalizăm, împreună cu Bulgaria şi Turcia, Grupul pentru combaterea minelor marine din Marea Neagră. Este o realizare însemnată în domeniul securităţii la Marea Neagră, principalul scop fiind acela de a menţine siguranţa traficului maritim prin activităţi de supraveghere, recunoaştere şi neutralizare a minelor marine precum şi prin operaţii conexe de căutare-salvare pe mare, a afirmat ministrul Apărării Naționale cu ocazia zilei marinarilor români.

Tîlvăr a adăugat că „transformarea Mării Negre dintr-un spaţiu al cooperării într-o zonă de conflict ca urmare a acţiunilor agresive ale Federaţiei Ruse a impus regândirea şi adaptarea posturii de securitate navală” a României, mulțumind marinarilor pentru efortul depus.

Transformarea Mării Negre dintr-un spaţiu al cooperării într-o zonă de conflict ca urmare a acţiunilor agresive ale Federaţiei Ruse a impus regândirea şi adaptarea posturii noastre de securitate navală. În acest context mulţumesc tuturor marinarilor noştri militari care asigură prezenţa continuă cu nave şi alte capabilităţi militare în zonele de responsabilitate de pe mare şi de la Dunăre”, a mai afirmat ministrul.

CITIȚI ȘI:

Ziua MARINEI la Constanța. Preşedintele Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă, PREZENȚI la malul mării

Marcel Ciolacu, la slujba de la mănăstirea Văratec: M-am bucurat de slujbă alături de credincioșii veniți aici cu inima deschisă și plină de credință