(P) De ce vin cei mai buni cercetători și ingineri IT români la Bucharest Science Festival ?
26.09.2014
Comunicat de presă
De ce vin cei mai buni cercetători și ingineri IT români la
Bucharest Science Festival ?
Sâmbătă, 27 septembrie, în cadrul Bucharest Science Festival, va avea loc evenimentul „Carieră în știință?„. În cadrul evenimentului, Adina Florea (Asociația Română pentru Inteligență Artificială), Dan Savu (CERN – European Organization for Nuclear Research), Marius Leordeanu (Institutul de Matematică al Academiei Române) și Octavian Voicu (Google) vor discuta cu copiii și tinerii din public despre suișurile și coborâșurile pe care le are drumul spre o carieră de succes în știință.
Evenimentul este prezentat de Discovery România și va avea loc la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City, cu începere de la ora 10:30.
Accesul este gratuit. Pentru a vă înregistra la eveniment accesați http://on.fb.me/1riucnl
Moderarea este asigurată de Ada Roseti, Director de programe pe Europa de Sud-Est, Discovery Networks Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și Africa (CEEMEA).
„Era nevoie de multă vreme de un astfel de eveniment în România. Copiii sunt pasionați de știință încă de la cele mai mici vârste, însă foarte rar găsesc răspunsuri la întrebările pe care le au, foarte rar găsesc oameni de știință dispuși să le vorbească pe limba lor și să le explice cum pot ajunge să ai o carieră în știință. Iar evenimentul acesta a fost gândit special pentru acei copii și acei tineri care vor să urmeze o carieră în știință și care au, poate pentru prima dată, ocazia de a primi răspunsuri concrete de la profesioniști.” a declarat Toma Pătrașcu, directorul Bucharest Science Festival.
Bucharest Science Festival este un eveniment anual, care își propune să dezvăluie publicului larg fascinația pentru cunoașterea științifică, această „candelă în întuneric” după cum o descria Carl Sagan. Ediția 2014 a Festivalului va avea loc în perioada 22-28 septembrie, în mai multe locații din București. Pentru programul complet, accesați www.BucharestScienceFestival.ro.
Dorim să le mulțumim tuturor sponsorilor și partenerilor noștri fără de care acest proiect nu ar fi putut fi dus la bun sfârșit. În mod particular, recunoștința noastră se îndreaptă către Discovery Channel, European Space Agency (ESA), Renault și System Plus, unul dintre cei mai importanți și mai vechi parteneri HP și Dell în România. De asemenea, mulțumiri prietenilor noștri de la Institutul Francez, Universitatea din București, InstitutuI de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, Institutul de științe Spațiale, Centrul Ceh, Editura Humanitas, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național de Istorie „Grigore Antipa”, Muzeul Național de Geologie, Romaero, Orășelul Cunoașterii, Bricks4Kidz, ARIA, Sexul vs. barza, Academia 1.61, Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City și Brigada de Voluntari.
În fine, mesajul nostru nu ar fi putut fi transmis fără ajutorul oferit de către Grupul Mediafax, RFI Romania, Itsy Bitsy, Radio România Cultural, Radio România București, Affichage România și Agora, cărora le mulțumim pentru încrederea acordată.
Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să ne contactați.
Alexandru Toma Pătrașcu
Președinte ASUR
0788 39 25 39
toma.patrascu@asur.ro
Înființat în 2008, Parentime s-a născut din dorința de a acorda parinților un set de instrumente necesare pentru a face din experiența de părinte o experiență plăcută și relaxată. A fi părinte este cel mai dificil „job” al vieții și nu ar trebui să fie singurul pentru care să nu ai o pregătire formală. Parentime este reprezentant exclusiv în România al Fundației Gordon Training International, care are ca misiune echiparea oamenilor din întreaga lume cu aptitudini de comunicare democratică și rezolvare de conflict cu câștig de ambele parți.
www.parentime.ro
––––––
ASOCIAȚIA SECULAR-UMANISTĂ DIN ROMÂNIA (ASUR) a fost fondată în 2010, cu scopul de a promova valorile umanismului secular, cunoașterea științifică și gândirea critică. ASUR este membră a International Humanist and Ethical Union (IHEU) și European Humanist Federation (EHF). Dintre proiectele derulate de ASUR, cele mai cunoscute sunt Bucharest Science Festival, Calendarul Științific, concursul Ziua Astronomiei și campania de informare „Stop îndoctrinării religioase în școli!”.
www.asur.ro