Prima pagină » Publicitate » (P) Folosiți apa de la robinet pentru mâncarea gătită? 5 idei false legate de apa fiartă

(P) Folosiți apa de la robinet pentru mâncarea gătită? 5 idei false legate de apa fiartă

Mulți dintre noi consumă numai apă îmbuteliată pentru băut, însă prepară mâncare cu apă de la robinet cu convingerea că prin fierbere se elimină toți contaminanții acesteia. Din păcate însă în realitate majoritatea contaminanților din apa de la robinet nu pot fi eliminați prin fierbere. Vă prezentăm în continuare 5 idei false în legătură cu apa folosită la gătit.

Mulți dintre noi consumă numai apă îmbuteliată pentru băut, însă prepară mâncare cu apă de la robinet cu convingerea că prin fierbere se elimină toți contaminanții acesteia. Din păcate însă în realitate majoritatea contaminanților din apa de la robinet nu pot fi eliminați prin fierbere. Vă prezentăm în continuare 5 idei false în legătură cu apa folosită la gătit.

 

  1. Clorul se elimină prin fierbere.

Clorul adăugat sub formă de hipoclorit de sodiu se elimină prin fierberea apei cel puțin 15 minute, însă cloramina nu se elimină.

 

  1. În urma fierberii, apa rămâne curată, fără contaminanți.

Prin fierbere nu se elimină decât bacteriile patogene. Clorul, sedimentele, metalele grele, azbestul, pesticidele si insecticidele NU se elimină prin fierbere și ajung să fie introduse în organism împreună cu mâncarea gătită, ceaiul sau cafeaua la care este folosită apa de la robinet.

 

  1. Apa de robinet este sigură deoarece vine dintr-o stație de tratare.

Apa de la robinet are dezavantajul unei cantități foarte mari de clor și acela că, deși pleacă de la stațiile de filtrare foarte curată, pe drumul către casele noastre trece prin țevi vechi, găurite, unele din azbest, și adună substanțe nedorite din acestea, contaminanți care nu se elimină prin fierbere.

 

  1. Apa fiartă este la fel de sigură ca cea îmbuteliată.

Dacă folosiți apa îmbuteliată pentru cafea, ceai sau gătit, este important să vă asigurați că sticlele de plastic au fost depozitate în condiții corespunzătoare atât pe durata transportului cât și la magazin (depozitarea în soare, la temperaturi de peste 25 de grade sau sub limita înghețului duce la eliberarea de ftalați din compoziția sticlei de plastic, care sunt cancerigeni – analizele de laborator ale unui studiu britanic au indicat în apa ținută în plastic o concentrație de substanțe periculoase de 12 ori mai mare decât în cele păstrate în sticlă, concluziile studiului fiind confirmate și de specialiști din România). În concluzie, în multe cazuri apa fiartă poate fi mai curată decât cea îmbuteliată.

 

  1. Apa fiartă este la fel de sigură ca cea filtrată.

Apa fiartă poate conține contaminanți proveniți din sistemul de distribuție a apei care, așa cum am mai arătat mai sus, nu se elimină prin fierbere. Pentru a avea o apă sigură este necesar să ne instalăm un filtru de apă performant precum filtrul de apă 3M, care să poată garanta prin teste și certificări internaționale că poate curăța apa potabilă de toate impuritățile. Filtrul este de preferat să funcționeze pe bază de cărbune activ vegetal, pentru a păstra mineralele din apă atât de utile pentru organism (calciu, magneziu etc).

Pentru mai multe detalii vizitati www.bioproducts.ro