Prima pagină » Puterea Gândului » 4 soluții pentru a repara ce se mai poate

4 soluții pentru a repara ce se mai poate

 4 soluții pentru a repara ce se mai poate
Practic, amenințarea cu măsuri dure împotriva României luate de Bruxelles devine arhivă după cele două decizii anunțate de președintele interimar Antonescu

Practic, amenințarea cu măsuri dure împotriva României luate de Bruxelles devine arhivă după cele două decizii anunțate de președintele interimar Antonescu în urma consultărilor cu premierul și președinții camerelor: referendum validat cu prezență 50% plus 1, potrivit hotărârii Curții Constituționale, desfășurat într-o singură zi, și conformarea la hotărârea CCR privind  atribuțiile sale de cenzurare constituțională a deciziilor Parlamentului. Restul „poruncilor”, din cele 11 zise ale dlui Barroso, sunt fie redundante, fie inactuale, fie aberații, parcă făcute într-o redacție de ziar prost, cum am mai scris.

Rămâne raportul referitor la România privind Mecanismul de Cooperare și Verificare, care „bate la ușă”. Dacă acest raport n-o să ne fie favorabil, admiterea noastră în spațiul Schengen în septembrie fiind compromisă, după cum ne-a avertizat președintele suspendat Traian Băsescu, îmi îngădui și eu să aduc în vedere  4 soluții (nu 6, ca dl Băsescu) pentru a repara ce se mai poate.

1.  Să șantajăm UE cu opoziția României la aderarea Croației (ministrul de externe Teodor Baconschi, declarație, 3 ian 2011).

2.  Să șantajăm Franța și Germania: „Va trebui să privim cu reținere cheltuirea celor 271 milioane de euro pentru securizarea frontierelor, ei pot fi îndreptați către IMM-uri, și nu neapărat către EADS, ca să nu cheltuim fără să știm când România va fi admisă în spațiul Schengen”. EADS are acționari principali franco-germani. Cele de mai sus au fost declarate de dl Băsescu în ședința guvernului Boc din 5 ian 2011.

3.  Mai simplu, să ne băgam picioarele în el de MCV: „€œÎn condițiile în care Mecanismul de Cooperare și Verificare este folosit în alte domenii și devine un handicap pentru România, poate fi reziliat unilateral de către Romania” (ministrul de externe Teodor Baconschi, declarație, 3 ian 2011).

4.  „€œSă nu fim râme în UE” (declarație a președintelui  Băsescu,  ca reacție la opoziția Franței și Germaniei față de admiterea României în spațiul Schengen).

DA sau NU la referendum? Votează AICI în REFERENDUMUL VIRTUAL Gândul și câștigi un iPad2!