„Ia uite, eu sunt!”. Rezemat de-un scaun, domnului Boc i seîndreptau cearcănele, în cabina de machiaj de la Pro Tv.
În televizorul spânzurat pe un perete, tot Boc alerga peholurile Parlamentului, vorbea în capul ședinței de Guvern, zâmbeape la diverse tăieri de panglici. „Despre sănătate, investiții,ieșirea din criză… Emil Boc, la După 20 de ani”.
„Păi da, cine altul? Eu!”, încerca domnul Boc să lege un dialogcu spatele la televizor.
Domnul Boc e premier de 839 de zile. Păi da, cine altul?
Reforma în educație, reforma în sănătate, reforma în domeniulmuncii, reforma autostrăzilor, reforma puștii și curelei late.Sigur că trebuie făcute. După 20 de ani, România e tot o țară cuWC-ul în curte.
Domnul Boc în 839 de zile a reușit să facă admirabil douălucruri: să promită mult și să execute prost.
Două trimestre consecutive de creștere economică și ieșim dinrecesiune. O muscă se plimbă printr-un lan de flori, va facemiere?
„Nu a existat o legătură directă între decesul acestor persoaneși desființarea spitalelor”. Domnul Ion Sanda, căci așa îl cheamă,a murit în curtea spitalului desființat, după ce a făcut un ataccerebral de fericire?
„Se pare că Ministerul Transporturilor a luat taurul de coarne -și pentru asta eu îi felicit, că nu mai stau în această lâncezeală,să negocieze la nesfârșit cu un constructor care nu își face treabași nu intră în termene”. În emisiune l-am întrebat pe domnulpremier dacă, la vară, vor merge românii pe autostradă până lamare. Reformulez: fiul unuia dintre taurii luați de coarne, careconduce o masină de peste 1 milion de euro, cea mai scumpă dinRomânia, va merge cu ea până la mare? Și, dacă da, în România?
În 2008, acum 839 de zile, înainte de alegeri, domnul Boc votași dânsul legea prin care salariile profesorilor creșteau cu 50 lasută. „Am greșit”, spune acum domnul Boc. Asta înseamnă cărezultatul alegerilor, câștigate și cu această promisiune, seanulează?
Pe domnul Boc îl întrebi, domnul Boc răspunde.
Și dacă doar răspunde, nu înseamnă că România pune în practicăvreun plan economic.
Nu înseamnă că sectorul bugetar va fi restructurat, pentru cărestructurarea presupune mult mai mult decât concedierea unui numărde cetățeni.
Nu înseamnă că sectorul sanitar va fi reformat, dacă desființeziniște spitale, sau informatizezi sistemul, pentru că se fură. Pemine ca simplu cetățean nu mă interesează dacă în sistem se furăsau nu. Pentru mine, reformă va fi atunci când nu îmi va mai fifrică să-mi duc copilul într-un spital din România.
Pe domnul Boc îl întrebi, domnul Boc răspunde.
Și oricât de mult m-aș strădui, nu pot decât să am aceeașitrăire: că încerc să smulg unui robot telefonic date despreproprietarul său.