Este o înfrângere pentru Germania, care până acum a fost marele câștigător economic al Uniunii Europene. Nicio altă țară nu a câștigat mai mult din zona euro și din extinderea către est a Europei vestice. În două decenii, Germania a creat din Uniunea Europeană un bloc economic de 17.000 de miliarde de euro pe an, peste Statele Unite, care au aproximativ 16.500 de miliarde de euro.
Treptat Germania a trecut de la influența economică către influența politică și militară, ceea ce i-a iritat pe americani. Timp de 40 de ani America a reconstruit Europa și i-a definit liniile politice și militare strategice.După ”90, odată cu reunificarea, Germania a ridicat glasul, reușind să își facă simțită vocea în Europa și în NATO.
Americanii nu puteau accepta acest lucru. Criza, începută la ei în 2008, au transfarat-o peste noapte în Uniunea Europeană prin intermediul Greciei. Aceasta a fost prima breșă în blocul european.
Americanii și-au retras primii banii din Grecia în 2008/2009/2010, după care le-au aruncat nemților în brațe o țară destul de greu de guvernat în regimul strict, disciplinat și teutonic al germanilor.
După al Doilea Război Mondial, americanii au putut să controleze Grecia în stilul lor, susținând și corupând elitele, ca în America Latină.
A doua breșă a fost în Siria, respectiv migrația. Americanii au plecat din Marea Mediterană și au lăsat liber exportul sirienilor în Europa. Nemții s-au trezit cu o mare problemă pe cap, nu neapărat prin prisma faptului că nu ar fi avut nevoie de sirieni, pentru că au un deficit major de forță de muncă, ci prin faptul că celelalte țări – cum ar fi Austria, nu vor imigranți.
În ultimii 40 de ani Germania a reușit să îi asimileze pe turci în țara lor, dar acum cu sirienii problema s-a schimbat.
Citește în continuare pe
ZF.