Prima pagină » Puterea Gândului » Binomul-surpriză îl atacă pe Dragnea

Binomul-surpriză îl atacă pe Dragnea

Binomul-surpriză îl atacă pe Dragnea
Politica noastră nu mai e, de mult, surprinzătoare. Doar unele combinații fortuite, uneori.

Când proiectul Legii grațierii era gata discutat, amendat și cu raport semnat în Comisia juridică a Senatului – fără amendamentul privind grațierea corupților, dar cu toate celelalte modificări și completări, „care au încurcat legea rău” -, liderul PSD, Liviu Dragnea, a cerut imperativ ca textul în discuție să fie întors la comisie, spre a fi „resetat” în formula trimisă de Guvern.

Primul care a sărit, ca ars, a fost „camaradul” Ponta, blocat ulterior, pe la mijlocul parabolei generate de elan, într-o stranie imponderabilitate – ca să nu-l acuzăm că e prea critic.

„Foarte bine că (până la urmă) Legea pleacă de la Senat în forma propusă de Guvern. Dar două întrebări logice tot rămân: de ce nu s-a decis acest lucru de la început?!?! Cui a folosit tot bâlciul ăsta de două luni și cine are de câștigat și de pierdut din asta ?!? Poate răspundeți dvs – eu dacă îmi spun opinia iar mă acuză unii că sunt prea critic”, a postat Ponta, fără finalitate, pe Facebook.

Și, ca să vezi binom împotriva lui Dragnea, cine credeți că i-a răspuns de la capătul celălalt al firului poveștii?! Alina Gorghiu, ca să nu mai fie acuzată de Raluca Turcan de noncombat.

„Legea grațierii rezolvă speța punctuală a domnului Dragnea. În proiectul comisiei nu se pune problema grațierii faptelor din campanie și cele cu suspendare, însă în varianta Guvernului știți foarte bine că faptele și infracțiunile cu suspendare sunt grațiate. Domnul Dragnea dorește proiectul (în varianta comisiei) reîntors, pentru a trece acest proiect (al guvernului)”, a spus Gorghiu.

Uite cum a descoperit binomul Ponta-Gorghiu secretul lui Polichinelle.

În consecință, vorba lui Victor Viorel, întrebările care rămân sunt două.

De ce, dacă a văzut și știa așa de bine că pe legea în discuție se încearcă tot felul de manevre, fosta șefă liberală a lipsit de la votul pe amendamentele sensibile, care vizau grațierea corupților?

Și, doi – revin cu întrebarea mai veche: cine conduce PSD, și noi nu știm, de vreme ce Șerban Nicolae a stricat, de sus până jos, pasiența guvernului Grindeanu, pe Legea grațierii, întorcând-o împotriva lui Dragnea, prin îmbrobodirea pesediștilor din comisie, după cum spune chiar liderul PSD, aproape prins în cârlig?

„Eu cred că Comisia juridică de la Senat a încurcat destul de mult această lege. Cred că cea mai bună variantă pentru moment este ca legea să plece din Senat așa cum a venit de la Guvern pentru că s-au schimbat de foarte multe ori acolo și eu sunt foarte nemulțumit. (…) Pe mine m-a interesat ca acele amendamente să nu fie adoptate. Vreau să discutăm în mod deschis și transparent în CExN asta, că li s-a spus că e în regulă cu acele amendamente. Când au văzut poziția mea și-au dat seama că de fapt nu era o informație corectă. (…) Dacă nu mai am autoritate în PSD, plec și mă apuc de pescuit în mod profesionist”, a debitat Dragnea o gogonată pescărească.

Evident, nu înainte de a-l băga la apă pe Șerban Nicolae, dimineața, când mușcă bibanul.