Prima pagină » Puterea Gândului » Cine a închis iepurele în baie la Firea?

Cine a închis iepurele în baie la Firea?

Cine a închis iepurele în baie la Firea?
Frumos și corect spune liderul USR, cu privire la mandatul Gabrielei Firea: ''O să așteptăm până la împlinirea unui an de mandat, în situația în care chestiunile vor continua în acest mod, luăm în calcul convocarea unui referendum pentru demiterea Gabrielei Firea la finalul acestui prim an de mandat''. Și pe urmă, ce? Facem alegeri până iese Nicușor primar general, așa? Păi, când putea fi viceprimar, de ce nu s-o fi băgat, ca să se lupte cu Firea din interior?

Dincolo de faptul că părerea șefului USR despre organizarea unui referendum pentru demiterea primarului general – situație de care n-am mai auzit – mi se pare cam trasă de păr, întrebarea mea este: dacă bucureștenii au votat-o pe Firea, pe primul loc la București, iar pe Nicușor Dan, pe locul doi, cu nu mai puțin de 30 de procente din totalul participanților la vot, ce l-a făcut pe acesta din urmă să-și jignească și ignore votanții, refuzând posibilitatea/propunerea de a ocupa un loc de viceprimar? Să nu fi fost funcția pe măsura spatelui său lat?

”Vedem o transparență și mai puțină decât în mandatul lui Oprescu, cu acte explicite care interzic comunicare, inclusiv către consilierii generali, a informațiilor de interes public”, a spus Dan, și a adăugat: ”În activitatea Primăriei vedem înființarea de structuri paralele celor existente deja, angajarea de personal contractuant pe perioadă determinată, pe aceeași schemă ca Dragnea, pentru a-și angaja soția și alți oameni în Consiliul Județean Teleorman (…) În Primăria Generală, au început să apară oameni din anturajul lui Pandele, Becali și Robert Negoiță, fără concurs, fără evaluare profesională, fără niciun motiv pentru care acești oameni, și nu alții, sunt angajați în Primăria Generală”.

Și cine să fie de vină că nu s-a implicat, așa cum a cerut-o electoratul bucureștean?

Întrucât, văd că a fost invitat pe funcție, inclusiv de PSD, iar dumnealui a refuzat la doar câteva zile de la alegeri locale, să preia o funcție onorantă și strategică – pe măsura voturile obținute, la urma urmei -, personal consider că ocupantul locului doi este și el cât se poate de vinovat.

Vorba lui Traian Băsescu: „În politică nu poți să stai închis în baie și să spui „eu m-am izolat aici și nu vorbesc cu nimeni”. Nu îl înțeleg pe Nicușor Dan. A obținut scorul pe care l-a obținut la București și a refuzat să preia funcția de viceprimar”.

Ex-președintele susține că liderului USB/USR i-ar fi fost la îndemână, cu o atare zestre electorală, să negocieze pentru a obține drept de semnătură în cazul autorizațiilor de construire sau pentru a decide în privința spațiilor verzi, în contextul promovării politicilor de partid.

„Înțeleg să faci opoziție când ai mai puține procente, dar el a obținut 30 la sută. Cu asta nu mai e de joacă. Ai obligația să le valorifici”, a mai spus Traian Băsescu.

 În consecință, dacă tot „vedem o transparență și mai puțină decât în mandatul lui Oprescu, cu acte explicite care interzic comunicare, inclusiv către consilierii generali, a informațiilor de interes public”, de ce, în contul celor 30 de procente obținute, nu s-a proptit cu coatele în ușa clădirii primăriei, ca să facă ceva curent, și măcar în felul acesta să ajute informațiile să circule!?

Aflam și noi, mai repede, ce are de gând cu Pavilionul Central al Romexpo…