Control „antidoping” pentru candidații la locale
Rămân la părerea că este necesar controlul „antidoping electoral”, în cazul unora dintre candidații înscriși în cursa pentru alegerile locale. Pentru că, de la convenția jocului, acceptat inclusiv în zona promisiunilor decent-exagerate, și până la a-ți bate joc, fără menajamente, de încrederea necondiționată a seniorilor în demnitatea și onorabilitatea aleșilor lor, este un drum tot atât de lung cât de la politica de bun-simț la politica fără uzul rațiunii.
Doi domni USL – pesediștii Iulian Bădescu și Mircea Cosma, candidații la Primăria Ploiești, respectiv la președinția CJ Prahova -, le-au promis pensionarilor ploieșteni „pensia municipală”, dacă vor fi aleși. Ba chiar au și trimis prin poștă „taloane” de atare „pensie”, unui număr de 70.000 de persoane, care sunt rugate să le păstreze pentru a se putea înscrie, în baza lor, luna viitoare, pe listele Primăriei, pentru acordarea Pensiei Municipale”. „Știm că există resurse pentru ca viața dumneavoastră sa fie decentă și onorantă. În mandatul 2012 – 2016, Primăria Ploiești trebuie să vă acorde, sub forma unei plăți lunare, o suma de aproximativ 200 de lei”. Cei doi mai spun că vor cerne dintre adrisanți mai mult de jumătate, doar 30.000 dintre aceștia urmând să primească respectiva pensie, în funcție de nevoi.
Cu alte cuvinte, dacă ar fi să ne luăm după spusa lor, cei doi promit să redea decența seniorilor printr-un supliment de pensie de aproape 4 lei pe lună, care, în cuantum, ar însemna „aproximativ 200 de lei, în mandatul 2012-2016”.
Dacă tandemul uselist a avut în vedere, împotriva propriei exprimări, o pensie anuală de 200 de lei, în perioada 2012-2016, achitată „sub forma unei plăți lunare”, atunci înseamnă că USL evaluează demnitatea și onorabilitatea pensionarilor prahoveni la 17 lei pe lună.
Iar dacă Bădescu și Cosma au avut tupeul electoral să promită o majorare a 30.000 de pensii cu, eventual, 30% din pensia medie – adică 200 de lei pe lună timp de patru ani – asta ar însemna că, pentru mandatul 2012-2016, domniile lor dispun de „o sumă în cuantum” nu mai mică de 67 milioane de euro.
Ca să nu mai vorbim că, pensia fiind uselistă și „municipală”, ea ar fi normal să se aplice în toate orașele cu acest rang, din țară, spre a fi eliminată discriminarea.
În consecință 67 milioane de auro, înmulțit cu toate municipiile… Și pe urmă, pensionarii de la sate, comune și restul de orașe, ce cusur au?! Ei de ce ar trebui privați de pensia municipală, inventată de doi mincinoși gogonați în republica USL de la Ploiești?!
Asta doar așa, ca să vedem cum se duce la vale, o minciună de candidat la primărie, aflat în vrie electorală.