Prima pagină » Puterea Gândului » Cum scoți PSD din fundătură

Cum scoți PSD din fundătură

Cum scoți PSD din fundătură
Și uite-așa, dintr-o prostie într-alta, starea de confuzie și beligeranță în PSD a proliferat, partidul ajungând la un pas de implozie, cu doar o oară înaintea ședinței CEX, de mazilire a premierului la pachet cu guvernul său - după cum umblă informația prin piață.

Nu! Nu e vorba de nicio exagerare. Ursuleț, „Rus(uleț)”, „Camaradul Ponta” și „Chirica-Secret Service” pot confirma starea de fapt ce mocnește în partid, dacă n-au făcut-o deja prin declarațiile lor de azi, emise în favoarea premierului Grindeanu și a guvernului său. 

Se știe cine a creat această situație – Liviu Dragnea. Se știe de ce a creat această situație – teama de a pierde legătura cu guvernul și de a-l scăpa din mână pe „premierul marionetă”, pus acolo doar ca să-i țină scaunul cald, până când toate instituțiile statului, care lucrează pentru el (CCR, comisii parlamentare, Parlamentul însuși) îi vor da verde la preluarea frâielor executivului.

Ce nu se știe?!

De exemplu, cine îi ține spatele lui Grindeanu, așa cum se întreba Gabriela Firea, trompeta liderului PSD, care a fost prima și cea mai vehementă voce, stranie și exagerată, deopotrivă, ridicată împotriva premierului – sigur, nimeni nu se în îndoiește că a fost vorba de un input al președintelui.

Sau, de exemplu, de unde a prins Grindeanu atât curaj, încât să se ridice și să umble împotriva tătânelui său politic, refuzând categoric să facă jocul acestuia prin a-și depune demisia, ca toți ceilalți miniștri-roboței-teleghidați, care, deși nu știu unde și-au depus actele de voință, unilateral, în alb, se declară gata – înainte de a le-o cere cineva – să și le activeze, prompt și umil.

Sau, tot de exemplu, cum va arăta, din punct de vedere politic, și ce credibilitate ar mai prezerva un partid, aflat într-o alianță politică majoritar parlamentară, ce ar depune o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern, despre care, până în urmă cu cel mult o lună, nu pronunța decât aprecieri pozitive, mai mult sau mai puțin bombastice.

Sau, și mai de exemplu, cum va arăta, în continuare, relația dintre partid și guvernul său, dacă PSD-ALDE nu va depune moțiune de cenzură, iar Grindeanu va refuza, repetat, să demisioneze, după ce ni s-a spus că este pușculița unei colecții generoase de defecte și neștiințe, om care a făcut mai mult rău decât bine programului de guvernare și a calendarului de implementare a măsurilor generate de acesta?

Ce să mai spunem… În general, odată ce ajungi într-o fundătură, fie o ții tot înainte, până dai mașina de gard, și suporți consecințele, fie dai înapoi, până ajungi de unde ai plecat, motiv pentru care te râde tot natul ieșit pe la porți.

Tradus, în cazul lui Dragnea, ori îl termini pe Grindeanu, prin orice mijloc, și ai generat, totodată, și scindarea partidul; ori renunți, și ți-ai pierdut și ceva putere și ceva credibilitate.

Cam cum ți-ai fi pierdut o viață-două (rămânând cu una) la jocurile pe calculator…