Prima pagină » Puterea Gândului » Curat murdar, coane Pontică!

Curat murdar, coane Pontică!

Curat murdar, coane Pontică!
Asta ne mai trebuia acum, să fim considerați și idioții Europei, după ce am fost catalogați drept hoții, șmenarii, cerșetorii și democrații ei după ureche.

Un stat aproape falit cheltuie în plină criză economică mondială peste 20 de milioane de euro ca să forțeze un referendum construit pe date false, folosite cu bună știință. Cum se poate interpreta faptul că MAI, ministerul responsabil cu evidența populației, avansează, drept oficiale, în pregătirea votului, informații privind listele electorale și numărul alegătorilor, pentru ca, la finalul scrutinului, să declare că nu și le mai asumă?

Este asta o dovadă de sănătate instituțională, socială ori politică? Dovedesc cele întâmplate că actualul guvern este unul matur din punct de vedere democratic? Ori tot acest tablou este dovada faptului că actuala guvernare, în disperarea de a-l da afară pe Băsescu de la Cotroceni, a uitat complet și incalificabil de contextul economic și financiar în care trăiește un electorat bulversat, folosit numai pentru a-i ridica puterii ciolanul la gură?!

Ce ar trebui să înțelegem din așteptările USL la această dată? Eventual că, în urma unui recensământ realizat ad-hoc – pe fugă, neprofesionist și sub presiunea politicului, timp de o lună -, care ar conduce la alcătuirea unor noi liste electorale, actualul 46 la sută ar deveni, să spunem, 52 la sută, iar Băsescu ar urma să fie demis, în funcție de asta? Păi, așa o manevră chiar că ne-ar face egalii ultimului stat bananier din galaxie.

Adică să vii tu, guvern, blocat neuronal, să prezinți date electorale false, să obții un rezultat raportat la aceste date, după care să ceri tot tu verificarea datelor, realizarea unei numărători post factum și, în funcție de noile rezultate, să interpretezi validitatea referendumului consumat?! Ăsta ar fi curat constituțional, coane Pontică!

Pentru că de așa ceva nu s-a mai auzit până acum în lumea în care vrem noi să trăim.

Mai degrabă, dacă așa ar sta lucrurile, iar numărul alegătorilor din listele electorale ar ieși mult împuținat, ar trebui să plece pe la casele lor: guvernul Ponta, pentru că a aruncat în vânt zeci de milioane de euro din banii oamenilor, înainte să-și valideze listele electorale – un astfel de referendum neputând avea altă soartă, în perspectivă democratic-europeană, decât aceea de a fi anulat, eventual reorganizat; Ioan Rus, în special, pentru că a girat valabilitatea acestor liste, declarându-le valide de trei ori; toți primarii, viceprimarii, șefii de CJ-uri și CL-uri, care s-au ales după aceleași liste, la 10 iunie 2012. Iar dacă listele n-au mai fost actualizate din 2003-2004, după cum susțin unii, atunci să ne lase și toți parlamentarii aleși în 2008.