De ce râde Dragnea acum la glumele lui Tudose

Publicat: 04 08. 2017, 22:24

Plafonarea a fost adoptată, prin OUG, de guvernul Tudose, astăzi, la fix un an de la convocarea „de urgență”, în Parlament, a premierului tehnocrat, Dacian Cioloș, de către liderul PSD, Liviu Dragnea, prin intermediul unei scrisori deschise, spre a da câteva explicații necesare.

Potrivit gândul.info, de la acea dată, Liviu Dragnea a motivat demersul de a-l chema pe Dacian Cioloș în Parlament prin aceea că „în spațiul public” au apărut mai multe „semnale alarmante privind intenția Guvernului de a lua o serie de măsuri îngrijorătoare, cum ar fi plafonarea indemnizațiilor pentru creșterea copilului, majorarea taxelor pentru cei cu activități independente prin schimbarea radicală a Codului Fiscal”. El i-a transmis premierului că se opune „categoric” acestor măsuri, pe care le consideră „dăunătoare”.

La acest episod a făcut referire și fostul premier, într-o postare apărută, ieri, pe profilul său de Facebook.

„Din ciclul ‘dacă doriți să revedeți’: unii lideri politici au o capacitate de anticipare surprinzătoare! Iată ce scria domnul Dragnea într-o scrisoare deschisă în 8 Septembrie 2016. Folosind aceeași măsură a PSD este, evident, momentul ca actualul Premier să fie chemat în Parlament, să explice ce are de gând cu pensiile, cu indemnizațiile pentru creșterea copilului, cu taxele, cu bugetul țării în general”, a scris Dacian Cioloș.

Ei, asta da amnezie de partea lui Dragnea!

Și nu că nu s-ar mai fi văzut o atare „tabula rasa”, pe sistem politic, dar vorba lui Cioloș: dacă tot ai făcut-o cu unul, arătându-ți îngrijorarea, atunci fă-o cu toți premierii! Întrucât, după cum am remarcat, pe Dragnea nu-l doare de culoarea politică a șefului executivului, ci doar de aplicarea programului de guvernare.

Sigur, astăzi e vară și târziu ca să mai chemi pe cineva în Parlament, spre a da socoteală, iar jocurile par deja făcute.

Și eu, ca să fiu sincer, am abordat subiectul cu referire la „plafonarea indemnizațiilor pentru creșterea copilului” – de care, astăzi, pesediștii sunt mândri și foarte atașați, după ce ieri erau critici și în categoric dezacord -, ca să merg până la „gluma premierului, cu Halep” și la nevricalele unui pesedist, împănat cu o crasă lipsă de eleganță, vizavi de doamne.

Nu, nu e vorba, în primul rând, despre premierul Tudose, om care, zice-se, are simțul umorului, dar probabil că nu și pe cel al măsurii, ci de Codrin Ștefănescu, un cetățean despre care aș fi jurat că se simte confortabil în preajma sexului frumos.

În ceea ce-l privește pe Mihai Tudose, eu cred că omul a încercat o „motivație în registru comic” a necesității „plafonării indemnizațiilor pentru creșterea copilului”, când s-a referit la Simona Halep. Una stupidă, de vreme ce introduci într-o discuție profesională, hodoronc-tronc, numele unei campioane, unui simbol/idol (pentru foarte mulți tineri și nu numai), al unui contribuabil de excepție la bugetul statului (indiferent de părerea ta despre el).

Nu de alta, dar dacă tot nu-ți pasă ce stări produci în mintea celui la care faci referire, tu, premier al României, oficial, care va să zică, ar trebui să înțelegi că presa abia așteaptă să spui o prostie despre o personalitate internațională, spre a-ți prelua prostia ca să facă din ea o știre încărcată de inevitabile ironii…

Ei bine, acesta a fost contextul în care liberalul Florin Câțu „l-a somat” pe premier să-i prezinte scuze Simonei Halep, și habar n-am dacă omul are sau a avut de gând să facă gestul acesta de minimă reparație și eleganță.

Infinit mai lipsit de eleganță s-a dovedit, însă, a fi Codrin Ștefănescu, prim-pesedist-de-frunte, care a făcut o adevărată criză de isterie într-o emisiune la A3, jignind-o pe moderatoare (că ține partea peneliștilor), pe Câțu, că a cerut așa ceva, făcându-l „Cuțu”, ba, chiar aproape „Mâțu”, implicit, deci, pe Simona Halep, declarându-se, ferm convins, că nimeni n-are a-i cere scuze sportivei, pentru că n-are de ce.

I-aș întreba, în ordine, pe Dragnea, Tudose, Ștefănescu, dacă Cioloș ar fi născut el „chestiunea/exemplul Halep”, anul trecut, cum ar fi sunat scrisoarea „in extenso” a liderului PSD.

L-aș mai întreba pe moralistul Ștefănescu, care îl susține pe glumețul Tudose, cât impozit plătesc ei, la un loc, statului român, și cât plătește Simona Halep, pentru a-și permite – cei doi – să facă „glume financiare” pe seama ei.

Și, cum ar fi dacă, simțindu-se jignită, Halep n-ar mai plăti impozit statului român, ca să nu mai aibă Tudose, susținut de Ștefănescu, de ce-o da de exemplu pe sportivă, în glumele lor nesărate?!