Dictatura vine la Putere

Publicat: 14 12. 2017, 18:02

Ce spunea Palada, în urmă cu câteva zile, pe Facebook, „surprins” de rezultatele propriului sondaj?! Că, în ultima perioadă, partidele politice s-au dus în cap, din punct de vedere preferință electorală; că doar 16 la sută dintre electori știu pe cine vor vota, 32 de procente fiind, la ora asta, perfect indeciși; că partidele anti-PSD au pierdut, la un loc, cele mai multe procente – și anume: PNL, de la 20 la sută (în 2015), la numai trei, iar USR de la cinci, la unul singur (în total, aproximativ 20 de procente); că PSD a scăzut, într-o jumătate de an, de la 20 la sută – „nivelul lor obișnuit, concretizat în mod repetat și la alegeri” – la doar nouă la sută din masa electorală; că, totuși, cea mai mare scădere în „volume absolute” este a PSD, întrucât 11 procente în minus înseamnă peste 50 la sută din „nivelul obișnuit”, adică, aproximativ două milioane de alegători.

„Toate partidele se duc, pur și simplu în cap. Dezamăgirea și scâba se văd din ce în ce mai clar în sondaje. Fiecare din partidele de acum a pierdut cel puțin jumătate din bazinul său electoral„, spune Palada, și completează: „Presimt că momentul e copt pentru o ieșire din democrație. După cum vedem deja, Poporul o vrea. (…) Din păcate, dragii mei, îmi cam miroase a dictatură. Vremea e coaptă…„.

Senzațional! Deci, ce ne spune unul dintre foștii comunicatori ai PSD? Că, dacă social-democrația a pierdut două milioane de alegători, pe propriile gafe politice, ne așteaptă, nu-i așa, dictatura.

De ce?! Deoarece Kiseleff-ul a scăpat hățurile, iar sistemul și poporul însuși rod frâiele, ca să facă ce vor ei, scăpați, cu toții, de sub control parlamentar, prea slab.

Cum s-ar spune, dacă PSD a făcut, într-un an de putere oarece lucruri bune și un lung șir de prostii, dând la spate promisiunile enumerate în propriul program de guvernare, poporul s-a sastisit, vezi Doamne, de toată clasa politică, și nu mai vrea, neam, democrație/stat de drept/pluripartitism, ci, musai „o dictatură, ca în Rusia”, cum ar fi spus, „iar, din nou”, nenea Iancu Caragiale, dacă ar mai fi fost, aici, acum, cu noi.

Și, ce să vezi, în ultima perioadă, puterea parlamentară a arătat, și ea, că e pregătită de dictatură.

Majoritatea își trece legille justiției prin Parlament scotând din joc opoziția printr-un blitzkrieg regulamentar. A schimbat regulamentul și l-a publicat într-o oră în Monitorul Oficial ca să nu mai piardă timpul cu dezbaterile legilor sensibile. Consecința: După vot, parlamentarii opoziției au acuzat PSD de comportament dictatorial. „Azi, PSD, ALDE și UDMR au creat cadrul ca un grup de interese cu comportament infracțional să decidă după bunul plan, pentru a-și salva pielea de propriile dosare în fața justiției”, a spus Raluca Turcan. 

Astăzi, Comisia Iordache are pe masă modificările Codurilor Penale, care sub pretextul transpunerii unei directive europene schimbă total regulile jocului oficializând cenzura prin, nici mai mult, nici mai puțin, incriminarea „comunicării publice”. 

Acestea fiind zise, i-aș mai atrage atenția sociologului de casă că, dacă anul trecut – când actuala putere a fost aleasă cu un scor neverosimil, pe fondul unui absenteism electoral accentuat -, populația „era sătulă” de „întreaga clasă politică”, astăzi, după prestația guvernamentală a tandemului PSD&ALDE, electoratului i-a trecut greața generală, fiind pregătită să respingă orice formă de dictatură impusă de actuala putere.