Guvernul care și-a luat „ignore”

Guvernul care și-a luat „ignore
Publicat: 12/07/2017, 22:08

Anume că, după întâlnirile pe care premierul român le-a avut, ieri, la Bruxelles, cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, precum și cu cel al Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, niciunul dintre cei doi – și nici reprezentanți de-ai lor -, n-a simțit nevoia să iasă în conferință comună de presă cu șeful Executivului de la București.

De ce? Păi, îți vine peste mână să răspunzi întrebărilor jurnaliștilor, la modul: „I-am sugerat premierului Tudose să lase Justiția să-și facă treaba, acolo, la ei, la București” sau „I-am cerut domnului Tudose să lase economia să funcționeze, dacă tot se mișcă, nu care cumva să o distrugă prin aplicarea unor noi impozite cu consecințe financiare imprevizibile” sau „Nu, nu, desigur, nu noi suntem guvernanții de la București, nu decidem noi politicile României, ci domnii Tudose și Dragnea…”.

Nu-ți poți asuma, pe șleau, toate schimbările de macaz pe care oficialii români sunt nevoiți să le facă la Bruxelles – dacă mai vor să aibă, și pe viitor, un dialog cu cineva din Europa -, ca pe urmă să-ți asumi și eventualele eșecuri „realizate” prin aplicarea unor sfaturi rezonabile de către diriguitori naționali, uneori complet nerezonabili.

Ce vreți exemplu mai pitoresc decât faptul că, exact la întoarcerea sa din Europa, unde i s-a cerut s-o ia mai ușor cu Justiția pe scări, aflăm că, fix acum, guvernul Tudose lucrează la un proiect de lege al cărui text precizează că persoanele care au suferit condamnări penale pot face parte din Guvern, dacă au fost reabilitate. (Sigur, măsura vine, rapid, să pună în practică decizia CCR, potrivit căreia pot deveni miniștri persoanele care au fost reabilitate, amnistiate sau dacă fapta pentru care au suferit o condamnare a fost dezincriminată).

Asta, ca răspuns dat președintelui Consiliului European, Donald Tusk, care tocmai postase pe contul său de Twitter o fotografie de la întâlnirea cu Tudose și colegii din delegația României, la care atașase și următorul mesaj: „Întâlnire cu premierul Tudose. Am subliniat valorile UE și așteptările pe care le avem de la societatea românească în lupta împotriva corupției”.

Acum, nu știm dacă premierul român a promis că va ține cont de sfaturile liderilor europeni, doar ca să scape de gura lor și să poată pleca acasă cu fața curată, sau chiar are în intenție să-și țină cuvântul dat, renunțând la o parte din noile măsuri apărute în programul de guvernare revăzut și adăogit.

Numai că, pentru asta, rămâne să-l convingă și pe Daddy, ca nu cumva, aplicând de propriul cap sugestiile șefilor UE, să trăiască revelația lui Grindeanu: să se transforme, peste noapte, din „cel mai bun” premier, în „cel mai slab/prost/neimplicat” șef de executiv.

Mai ales acum, că Dragnea e sensibilizat și complet dat peste cap de campania lui Soros, îndreptată împotriva sa și a PSD.

Apropo de asta, miliardarule și el bulversat de virulența campaniei declanșate la adresa sa de guvernul Orban. „Suntbulversat de modul în care regimul actual ungar folosește imageria antisemită în cadrul campaniei sale deliberate de dezinformare”, a transmis Soros, printr-un comunicat – potrivit AFP.

Slavă Domnului că s-a oprit la Budapesta cu surprinderea și n-a ajuns la București.

Asta ne-ar mai fi trebuit, să fim acuzați și de antisemitism

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Descoperirea care ne face să regândim modul în care a apărut viața pe Pământ”. Ce...
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Dentista Marina Gavril ar fi fost ucisă la comandă. Luni a fost înmormântată în R....
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Detalii terifiante din ancheta crimei de la Brăila! Unde a fost descoperit ADN-ul suspectului care...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în...
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Un fost astronaut NASA ar putea fi următorul președinte al Statelor Unite