Iohannis, la Paris: România – o prăjitură. Greșit!

Publicat: 10 11. 2018, 18:37
Actualizat: 09 01. 2020, 11:49

La Ambasada României din Paris, Klaus Iohannis s-a întâlnit astăzi cu crema tinerilor români din capitala Franței și cu un laureat Nobel aborigen, profesorul Gérard Mourou. IQ-ul însumat din încăpere, până-n Turnul Montparnasse.

Explicându-le ce și cum cu România și crezând că se ridică la nivelul auditoriului, Președintele n-a găsit altă comparație decât cu prăjitura:

„Avem tot ce ne trebuie, avem oameni educați, avem posibilități, avem dorința societății, ceea ce, probabil, mai trebuie studiat este cum le aducem pe toate împreună, care este unificatorul, care este catalizatorul. Este ca și cum ne-am pregăti să facem o prăjitură foarte bună și avem pe masă toate ingredientele – făină, zahar, nuci, unt, tot ce vreți și ne uităm la ele și cineva ne întreabă

Greșit!

Nu cu o prăjitură trebuie comparată România, ci cu o ciorbă de burtă. O ciorbă de burtă e tot timpul bună, uneori chiar foarte bună. Avem pe masă toate ingredientele: burtă de vacă sau viței, ciocănele și picoare, usturoi, gălbenușuri, zarzavat, smântână. Cineva ne încearcă: Aveți tot ce vă trebuie? Da! De aici urmează pasul cel mai important – să tai burta, s-o freci cu mălai și oțet, s-o lași peste noapte în apă rece, pui ingredientele laolaltă, s-o fierbi cât cuprinde, s-o dregi și să-l găsești pe ministrul Daea, să vină la timp cu ardeiul iute.

În ciorba asta încap multe linguri, din ea poți ciordi, dacă ai bun simț, fără să se observe. Merge și reîncălzită.