Constantin Argetoianu (pe atunci, consilier regal, după ce fusese ministru al Finanțelor, interimar la Interne, și urma să fie, pentru vreo trei săptămâni, premier) n-a pus pază gurii sale slobode în legătură cu subiectul care făcea deliciul saloanelor protipendadei.
Notează, la 14 ianuarie 1939 (Constantin Argetoianu, Însemnări zilnice, Editura Machiavelli, București 2003, vol. VI, pag. 32-33):
„Nae Ionescu care fusese redat circulației acum câteva săptămâni a fost reintegrat ieri la Mircurea Ciucului.
Miercuri s-a răspândit zvonul că Cella Delavrancea, soția lui Filip Lahovari, fugise la Nae. Știrea nu era adevărată; adevărat e că isterica dona e cuprinsă de o mare patimă pentru Nae – că în noaptea de marți spre miercuri Poliția a făcut o descindere la zisul Nae și i-a răscolit toată casa – că Cella, alertată, a fost la ora 7 dimineața la sus-zisul Nae ca să-l consoleze – și că prieteni de ai domnului Nae (ah, prietenii!), alertați și dânșii dis-de-dimineață și găsind la Băneasa pe isterica dona au tras concluzia că se mutase de la soțul ei legitim la cel nelegitim…
Sunt ciudate pornirile amicului Nae pentru femeile mature și supra-mature. După ce s-a ținut ani de zile de Maruca Cantacuzino, care mai era și nebună, s-a legat de d-ra Lucuța Popovici, fiica ultramatură și nesatisfăcută a profesorului Popovici Lupșa de la Herăstrău, profesoară și ea de armonie sau de ritmică sau de așa ceva la un conservator de muzică sau la o școală de educație fizică.
Cella l-a furat pe Nae de la d-ra Lucuța și toată vara a fost luptă grea între cele două zâne răscoapte, în jurul bujorului deținut succesiv la Miercurea Ciucului și la Brașov. Călinescu (Armand Călinescu, ministru al Apărării Naționale, la ora când scria Argetoianu, ulterior, la 7 martie prim-ministru, asasinat de legionari la 21 septembrie, n.m.) îmi povestea că Cella venea regulat să-i facă scene cu leșin, ca să-l silească să dea drumul lui Nae… și când nu venea îi trimitea scrisori ca să le facă să parvină iubitului…
Și pe când iubitul se îndeletnicea cu studii filosofice, la umbră și , pe când Cella leșina, d-ra Lucuța fura pianul din vila lui Nae de la Băneasa, ca să nu-l poată folosi noua ibovnică când se vor înapoia cu toții acasă! Ce vicleim… și ce bordel!”.