Când a spus Ghiță, în urmă cu vreo două săptămâni, „Am fost fraieri, habar n-am avut că oamenii ăia sunt interesați de România și votează; credem că suntem deștepți, și n-am fost..”, m-a trecut un frison, ca un scurtcircuit, când mergi pe calea ferată, în ploaie, și te face catenara „arc electric”.
Cu alte cuvinte, ăștia erau oamenii care și-ar fi pus întreaga talpă pe gâtul țării: o adunătură de debili care nu s-au prins că și diaspora e interesată de România? Doamne-Dumnezeule!
E lesne de-nțeles de ce Ghiță, care nu pare oligofren – ba dimpotrivă -, face, subit, pe prostul. E limpede de ce vine pisicuțu” Ponta la tv, lipsit de proverbiala-i aroganță, și miorlăie-n batistă, că a greșit și că, pentru asta a plătit, vezi Doamne, la alegeri.
E ca și când Cocoș s-ar prezenta azi, în fața completului de judecată, și ar pleda cam așa: „Am fost prost, onorată instanță. Am greșit, dar pentru greșelile mele am plătit: Nuți m-a părăsit…”.
Păi ce are trăsura cu prefectura?! Pentru ce să încurcăm planurile? Prima, că în toate fazele guvernării, inclusiv mizeria cu votul diasporei, nici vorba să se fi manifestat prostia, ci perversitatea umană, tradusă în șmen politic. A doua, că despre premeditarea anihilării votului în străinătate reamintesc inclusiv declarațiile proaspeților excluși din partid – Geoană și Vanghelie -, care susțin că tema ar fi fost intens dezbătută în campanie, la nivelul staffului, împreună cu prezidențiabilul.
Ca să nu mai vorbim că frâna, în poveste, fusese trasă demult, la modul cel mai hoț. Adică, să păstrăm, tovarăși, numărul secțiilor de votare, ca să nu bată la ochi, dar să mutăm din ele fix acolo unde românașii se-numără pe degete. Pe urmă, îl trimitem pe Meleșcanu la Paris, ca să-i ușuie pe-ai noștri, de la coadă, tocmai unde și-a-nțărcat dracu copiii, la Nancy, cale de vreo 400 de kilometri.
Nu, domnilor Ponta, Ghiță, Dragnea și compania! Aici nu e vorba de prostie, ci de șmecherie răsuflată. Ați știut prea bine despre ce e vorba. Ați înțeles că oamenii nu vă mai vor și le-ați pus piedică. Iar ei v-au ras, câți dintre ei au putut, votând nu atât împotriva prezidențiabilului Ponta, cât împotriva politicii comunistoide practicată de tinerii lideri ai PSD. De aia au strigat ei „Jos comunismul!”, nu din cauza lui Iliescu.
Pentru asta, de fapt, nu a plătit nimic Victor Ponta. Românul a votat împotriva unui gen de politică perversă, mincinoasă și fățarnică, în aceeași măsură în care l-au respins și pe liderul partidului care o promovează. Nici ei n-au uitat că premierul are, îndeobște, două fețe, și au votat împotriva amândurora: a lui Ponta președinte și a lui Ponta premier. În consecință, Ponta ar fi trebuit să plătească, în primul rând, din acest motiv – adică să plece de la conducerea guvernului.
Abia pe urmă poate să plătească, în calitate de cetățean, „dacă decide DNA” și rândul celălalt, pe care ni l-a dat. Cel legal, cu privire la împiedicarea alegătorului de a-și exprime votul, așa cum scrie la „Legea alegerii președintelui, nr 370/2004, republicată 2011”, art. 57, al I: „Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exercițiu al dreptului de vot sau de a fi ales se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani”.