Scos la tablă, Iohannis nu ia notă de trecere

Publicat: 05 12. 2018, 20:08
Actualizat: 08 01. 2020, 22:19

Cum, din păcate, anticipam, România Educată nu e tocmai un proiect, ci un frumos buchet electoral de deziderate. Rudimente de idei, care se regăsesc și în programele politice ale partidelor, de la PSD la PNL.

Proiectul prezidențial România Educată, la care ni s-a spus că au muncit timp de doi ani în jur de zece mii (?!) de oameni, e o înșirurire tenace de locuri comune – nici o viziune, nici o soluție, doar niște teme supuse dezbaterii, care au rezultat din alte dezbateri.

„Care sunt meseriile secolului XXI?” s-a întrebat profesorul Iohannis și tot domnia sa a răspuns dezarmat: „Nu prea știm”. Întrebați-i nu pe americani, că sunt prea departe, nu pe nemți, că sunt prea dezvoltați, ci pe polonezi, pe cehi sau chiar pe unguri și o să vă spună.

De ce – scos la tablă de români – Președintele nu poate lua notă de trecere (în mandatul al doilea)? Pentru că, fără Proiectul de Țară, pe care a promis că îl va finaliza în octombrie anul trecut, nu se poate închega nici o viziune despre viitorul Educației.

Cu fraze de felul „Educația e baza României de mâine”, cu încercata Ecaterină Andronescu în frunte, nu pot fi convinși nici tinerii absolvenți să se întoarcă de pe aeroport, nici pițipoancele de ambe sexe de prin mall-uri să-și dea check-in în muzeele de artă.