Trei milioane. Noi. Dar vechi

Publicat: 26 05. 2016, 17:00

Deodată, românii știu ce este o coaliție și mai sunt și stâlpul familiei, care, la rândul ei, este stâlpul societății. Păi la cum arată acum societatea noastră aș zice că a cam eșuat și ar fi bine să încercăm și alte experimente. Cum ar fi, de exemplu, să nu ne mai băgăm picioarele în viețile altora.

Este ironic, dar coaliția pentru familie tocmai și-a ratat gradul de familie și l-a câștigat pe cel de potențială sectă.

O logică simplă ne arată că persoanele de care încearcă să se ferească și protejeze cele trei milioane, persoanele gay, sunt copiii născuți în niște familii ‘normale”. Deci nu este un sistem perfect, ăsta cu familia doar dintr-o femeie și un bărbat. Este perfect faptul că pot face copii.

Pe logica acestor milioane, acești copii nu mai sunt buni pentru societatea noastră și trebuie o lege specială ca ei să nu fie apărați de toate legile.

Familia dintr-o femeie și un bărbat este construcția ideală și recomandată la orice oră. Dar ce te faci că sunt așa familii care își abandonează copiii, îi abuzează sau îi ignoră. Sunt multele familii care divorțează și ei, divorțații, întemeiază alte familii ‘normale”, mai fac un copil, după care iar divorțează, abandonează copilul și tot așa.

Am luat exemplele cele mai rele, da.

Dar și cele trei milioane văd doar partea rea, urâtă, inestetica, atunci când își strigă tradiția neamului vizavi de problema asta. O problemă inventată de ei, pentru care tot ei au venit cu soluția.

Cei mai mulți dintre gay sunt mult mai educați decât multe milioane de români, probabil. Dacă s-ar da legea prin care ei pot să adopte copii sau să se căsătorească, chiar nu cred că ar începe să defileze de mână pe bulevarde, să se sărute sau alte gesturi despre care se spune ca ne fac scârbă.

Nu este ceva primitiv în ideea asta, că dragostea unor oameni poate să ne scârbească?

Nu este ceva meschin în ideea de a decide cu prejudecăți pentru fericirea altora?

Miza nu este această problemă cu gay-i, ci unde poate duce genul ăsta de mentalitate, în ritmul ăsta, de ‘știm noi mai bine ce e mai bine pentru toți”.

Dar cine semnează sau inițiază petiții pentru că suntem jefuiți în fiecare zi de stat? Suntem violați moral și emoțional în fiecare zi de către toți hoții și incompetenții partidelor ultimilor douăzeci și ceva de ani, dar ne doare de ce se întamplã în dormitoarele altora.

Nu am urmărit emisiunile cu candidații la primărie din ultimele zile, dar sunt curios dacă sunt întrebați ce cred ei despre lista asta și care este poziția lor. Orice ar răspunde, ar supăra niște milioane de români. Trebuie să fie extrem de abili să răspundă făcând cât mai puțină pagubă în electorat. Și nu pare că sunt.

Doi dintre candidați sunt foste vedete tv, Firea și Turcescu.

În vremea lor de prezentatori stârneau cam aceeași doză de controversă ca si cei de acum.

Să ne imaginăm mersul societății noastre în ritmul de acum și peste zece ani o să avem de votat între Dan Capatos și Mădălin Ionescu. Nu este comic?

Probabil că și atunci încă o să candideze Nicușor Dan. Și tot nu știu dacă o să aiba șanse.

Într-un curcubeu încap cele mai frumoase culori. Poate asta ne place cel mai mult când vedem unul, varietatea. Poate de-asta îl pozăm mereu când îl vedem.

Lumea este un curcubeu. De oameni.

Cel mai frumos lucru pe care îl avem în comun este că suntem diferiți. Prin visele și alegerile noastre, prin cum, ce și pe cine iubim.

Evoluăm mai frumos cu bunătate, nu cu răutate. Dragostea față de oameni înseamnă și toleranță.

Daca vrei sa-i urmaresti activitatea lui Cornel Ilie, poti da ‘follow” la pagina https://www.facebook.com/cornel.ilie.54.