Victor Ponta postează pe facebook: „Doamna Gorghiu are idei foarte puține și foarte fixe. Dacă asta înseamnă Opoziție, înseamnă că mai stăm la guvernare 50 de ani!”.
În cazul fifty-premierului nostru, relația civilizată între partide și instituții nu se pune. El e obișnuit cu show-ul, cu mahalaua politică, cu invectiva și cu „urecheala de la ora 18.00”. Dacă-i reamintești, frumos, că democrația e altceva decât comunismul, indiferent de gena care-l bântuie, se cheamă că ai idei „puține și foarte fixe”. Și cum ar putea fi ele mai mobile, decât să ceri, zilnic, demisia miniștrilor care nu-și fac treaba, precum și a celor aproape 20 de baroni penali ai coaliției de guvernare? Ar fi, poate, „mai mobil” să scoți lumea în stradă, seară de seară, așa cum a organizat fiesta PSD, în iarna 2011-2012? Să întinzi mitinguri de kilometri pe bulevardele Bucureștilor? Sau ce?
Statul de drept nu a fost inventat pentru majorități impertinente și antidemocratice, formate din indivizi cu reflexe comunistoide, susținuți de slugi cocoșate. Filmul ăla s-a numit „instaurarea comunismului/democrației populare”.
N-ai cum să faci democrație, în sensul ei cel mai profund – și nu în acela denaturat de minți contorsioniste -, cu un premier mincinos, lipsit de simțul măsurii, cu viziuni excentrice despre demnitate, putere și conducere.
Crede domnul Ponta că undeva, oriunde în lumea asta – acolo unde există democrație, vorbesc -, prim-ministrul și miniștrii săi rămân la conducere, indiferent de situația lor legală, profesională, politică, doar pentru că fac parte dintr-o majoritate? Doar pentru că ai lor sunt mai mulți și învârt, pentru un timp, butoanele societății? Doar pentru că partidul a devenit o masă?
Pentru asta, Victor Ponta consideră că legile nu mai trebuie respectate – vezi alegerile parțiale, pe care premierul le-a refuzat discreționar -, pentru asta face și desface legi, ca să le croiască pe interesele sale – vezi penibilul absolut al încercării de a se lepăda de plagiat -, pentru asta plesnește nația cu zeci de pomeni electorale, pe sistem „după mine potopul”, luând în derâdere toate sfaturile finanțiștilor de meserie?
Pentru că acești „ai lui” sunt mai mulți, mai vocali, mai tupeiști, mai puțin democrați, și mai interesați de propriile beneficii, susținându-l în fruntea guvernului, premierul consideră că ar fi posibil să stea 50 de ani la guvernare?!
Vedeți ce înseamnă subconștientul?! Pentru că Alianța „e mai mulți” decât costeliva opoziție, Victor Ponta crede că poate face ce vrea; că poate instaura orice formă denaturată de „democrație” dorește; că „mai mulți” înseamnă, așa cum zice la teze, că ăia mai puțini sunt „dușmanii poporului”, iar ce sunt, spun și fac ei, nu există!
Păi, atunci, pe sistem – întrucât Victor Ponta se scuză că ar fi vrut să plece de la Victoria, dar l-au întors ai lui din drum -, trebuie informat premierul că și dictatorul s-a făcut că pleacă, la un moment dat, dar l-au întors ai lui din drum.
Mai știe cineva cum îi chema pe „ai lui”?!