Prima pagină » Puterea Gândului » Urări de Paște copy-paste

Urări de Paște copy-paste

Urări de Paște copy-paste
Sunt unele momente în viață în care te simți jenat, deși nu ai făcut nimic care să provoace această trăire. Ți-e jenă de jena altora, cum se zice

„Fie ca lumina Învierii Mântuitorului să vă inunde casa și să vă aducă numai armonie, fericire și multă iubire. Paște fericit!”, este unul din SMS-urile primite anul trecut. După o simplă căutare pe Google observ că este un clișeu folosit an de an de cei prea comozi sau incapabili să gândească un mesaj propriu. Iar când constat acest lucru, pentru mine urarea primită nu mai are nicio semnificație, valoare, iar gestul persoanei care a trimis-o este egal cu zero. Mă simt atunci precum o oaie dintr-o turmă peste care s-a aruncat o pală de fân. Îmi place, nu-mi place, asta mi s-a aruncat din pod, mie și celorlalte 20 de oi din jurul meu.

La unele mesaje nici măcar nu trebuie să verific autenticitatea, deoarece știu din start că nu sunt creația expeditorilor.

În țara în care plagiatul nu afectează nici cât negrul sub unghie imaginea celui care-l face, mă îndoiesc că sunt mulți cei care sunt preocupați de autenticitatea mesajelor pe care le trimit de Sărbători. „Ponta a copiat de pe net capitole întregi și lumea a uitat, pot și eu să dau mai departe un mesaj de Paște, că nu se prinde nimeni”, și-ar putea zice unii.

Acum haideți să ne imaginăm un scenariu. Eu copiez un mesaj oarecare de pe internet și îl trimit unei persoane. La rândul ei, acea persoană, fără să fi văzut urarea mea, îmi trimite exact același text. Poate fi penibil acest ping-pong cu urări online, nu?

Înțeleg că mulți oameni nu pot să scrie o urare de Paște, deoarece nu au acest har sau nu au avut timp să se gândească la un text propriu. În acest caz încurajez trimiterea unui simplu „Paște fericit!” sau „Sărbători fericite!”. Sunt urări corecte și suficiente. Nu impresionezi prea mult, dar nici nu ai cum să greșești cu ele.

Nu veți păcăli prea multă lume trimițând un mesaj „furat” de pe vreun site. Cei care vă cunosc bine știu că nu vă aparține textul. Încercați să compuneți propriul mesaj, sincer, pe care să îl trimiteți celor de care vă pasă. Pentru persoanele foarte importante pentru voi, personalizați mesajul, astfel încât să știe că le este dedicat doar lor sau sunați-le pentru a le transmite verbal urările de bine.

Dacă nu aveți inspirație, repet, un simplu „Paște fericit!” e potrivit în oricare caz.
 

Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de ... vezi toate articolele