„Cine a hotărât această aducere în forță a judecătorului Mustață la DNA? Este oare cumva vorba de un șantaj la adresa judecătorului legat de dosarul „Telepatia” (denumire ironică pentru dosarul privatizarii ICA – n.n.)? Cei care au organizat aceasta acțiune împotriva judecatorului au constituit un grup infracțional organizat? Cine a luat aceasta decizie?”, a dat drumul Dan Voiculescu unei salve de întrebări. Ca să obțină răspunsuri și, mai ales, să stârnească suspiciuni cu privire la corectitudinea procurorilor anticorupție a asmuțit Parchetul General și Parlamentul asupra DNA. Apoi, gând la gând cu dl Mustață, fondatorul PC acreditează ideea emisă de acesta mai devreme și anume că magistrații care se ocupă de dosarul său – vezi cazul judecătoarei Viorica Dinu, de la Tribunalul București – sunt, cu predilecție, secerați de DNA.
Urmărirea penală a dnei Dinu, începută în martie, anul trecut, nu are nicio legătură cu patronul Antenelor, ci cu Dinel Staicu, căruia împreună cu colega Antonela Costache, i-ar fi promis eliberarea contra unei șpăgi grase. Judecătorului Mustață este urmărit penal, potrivit procurorilor, pentru organizarea unui grup infracțional, care îi ajuta pe diverși inculpați, în schimbul unor sume de bani. Comunicatul DNA nu face nicio referire la Dan Voiculescu, ci judecătorul îl menționează pe acesta ( „Procurorii spun că un prieten de-al meu s-a întâlnit cu un prieten al lui Voiculescu”), șeful PC punându-se imediat după aceea, în centrul evenimentelor.
Dacă procurorii suspectează că magistratul urma să-l favorizeze pe Dan Voiculescu prin retrimiterea dosarului la tribunal, atunci, intervenția lor s-a produs chiar în ceasul al doisprezecelea. Altfel, dl Stan Mustață este doar unul din cei zece magistrați împotriva cărora DNA a declanșat urmărirea penală anul acesta. Instituția pe care politicienii o urăsc cel mai mult a trimis în judecată, între 2005 și 2013, 82 de magistrați, iar 30 dintre aceștia au fost condamnați definitiv și irevocabil, ceea ce înseamnă că DNA face curățenie și în interiorul justiței, nu numai în afara ei.
Cum, în România, sunt 5500 de judecători și procurori, rezultă că rata corupției în rândurile acestora ar fi foarte mică, sub unu la sută. Dar când auzi de grupuri infracționale în justiție și vezi cum cad capete de la instanțe înalte este mai probabil ca fenomenul să fie mult mai extins în singura categorie de bugetari, care nu are a se plânge de bani. Pentru judecătorul Stan Mustață, anchetat penal și reținut cu aprobarea CSM, arestul este, așa cum bine spune, „un groaznic sfârșit de carieră”, peste care Dan Voiculescu toarnă puțin gaz.