Prima pagină » Război în Ucraina » Apel emoționant al comunității științifice în revista Science: Interzicerea colaborării cu oamenii de știință ruși, un regres major pentru toate domeniile științei

Apel emoționant al comunității științifice în revista Science: Interzicerea colaborării cu oamenii de știință ruși, un regres major pentru toate domeniile științei

Apel emoționant al comunității științifice în revista Science: Interzicerea colaborării cu oamenii de știință ruși, un regres major pentru toate domeniile științei

Cinci oameni de știință occidentali au publicat o scrisoare prin care le solicită factorilor de decizie din SUA și restului comunității științifice să nu îi sancționeze pe toți oamenii de știință ruși ca răspuns la invazia Ucrainei.

În scrisoarea lor, publicată joi în revista Science, oamenii de știință au spus că Putin și asociații săi merită „orice sancțiune adecvată și țintită împotriva regimului Putin pe care lumea îngrozită o poate concepe”, potrivit CNN.

Dar, au spus ei, ar fi un regres major dacă lumea i-ar pedepsi pe oamenii de știință ruși pentru acțiunile guvernului lor.

„Închiderea oricărei interacțiuni cu oamenii de știință ruși ar fi un regres serios pentru o varietate de interese și valori occidentale și globale”, au scris oamenii de știință.

Autorul principal al scrisorii este John Holdren, profesor de științe și politici de mediu la Universitatea Harvard. Holdren a fost anterior directorul Biroului de Știință și Tehnologie al Casei Albe sub administrația Obama.

Oamenii de știință au remarcat că toți au participat la colaborări internaționale și au salutat sprijinul internațional pentru oamenii de știință ucraineni. Cu toate acestea, ei au subliniat că oamenii de știință ruși merită aceeași securitate. Semnatarii au remarcat că miile de academicieni și studenți ruși care trăiesc în Occident au criticat public guvernul rus pentru atacul asupra Ucrainei.

„Cu siguranță, acești ruși nu ar trebui să fie sancționați împreună cu liderii statului rus”, se spunea în scrisoare. „Mai degrabă, ar trebui luate măsuri umanitare pentru a se asigura că, pe măsură ce vizele și pașapoartele lor expiră, ei nu sunt repatriați forțat pentru a se confrunta nu numai cu izolarea de colegii lor occidentali, ci și, foarte posibil, cu persecuția.”

Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A intrat în presă accidental, după ce a câștigat ... vezi toate articolele

Citește și