Armata rusă a bombardat o școală de arte din Mariupol. În clădire se refugiaseră peste 400 de femei, copii și bătrâni
Bombardamentele armatei ruse continuă în orașul Mariupol și – potrivit ultimelor informații – o școală de arte a fost lovită. Atacul survine după ce săptămâna trecută a fost bombardată și clădirea Teatrului Dramatic din Mariupol.
Peste 400 de persoane, femei, copii și bătrâni, se refugiaseră în școala respectivă, înainte de a fi bombardată, a anunțat postul TV Sky News, deocamdată nefiind obținute informații referitoare la numărul victimelor, dar foarte mulți oameni sunt prinși sub dărâmâturi.
Mariupol (oraș din regiunea Donețk, situat pe malul Mării Azov) s-a confruntat cu bombardamente masive din partea Rusiei, care au lăsat orașul fără electricitate și apă. Se estimează, în momentul de față, că peste 2.400 de oameni au murit în interiorul orașului. În astfel de condiții tragice, autoritățile au fost nevoite să sape gropi comune pentru a îngropa cadavrele, informează Mediafax.
Sâmbătă, în jur de 4.000 de oameni au putut ieși din oraș. Ucrainenii susțin că mii de refugiați au fost duși cu forța în orașe din Rusia. Totuși, această informație nu a putut fi verificată și din surse independente.
”Clădirea Teatrului Dramatic din Mariupol erau adăpostiți între 1.000 și 1.200 de oameni”
Săptămâna trecută, clădirea teatrului din Mariupol a fost bombardată de armata rusă, chiar dacă cuvântul ”copii” (дeти) a fost scris în fața și în spatele teatrului.
Clădirea Teatrului Dramatic din Mariupol – unde erau adăpostiți între 1.000 și 1.200 de oameni – a fost bombardată de trupele ruse, a declarat viceprimarul orașului. Autoritățile locale au mai transmis, după atac, că totul era blocat de moloz și nu se putea ajunge la oamenii prinși sub dărâmături, iar atacurile aeriene continuau fără milă.
Ministerul rus al Apărării – printr-o declarație citată de agenția de presă RIA – a negat, vehement, atacul aerian asupra Teatrului Dramatic din Mariupol. Conform TASS, explozia care a afectat clădirea teatrului ar fi fost provocată de ”detașamentul Azov al ucrainenilor”, fiind citați oficiali ai Moscovei.
Citește și:
- Primarul Kievului cere Occidentului să livreze mai multe arme în Ucraina: ”Vă rugăm, sprijiniţi-ne!”
- Povestea emoționantă a lui Samad, băiatul de 14 ani care a fost alungat de acasă de două războaie
- Fostul șef al armatei britanice vrea ca liderul de la Kremlin să fie supus unui ”proces de tip Nürnberg”: ”Pentru a condamna ceea ce Putin și generalii săi au făcut”
- Ținută în șah de armata Ucrainei, Rusia își dorește soldați-cyborg: ”Exoscheletul acționat electric oferă puteri letale”
- Ministrul britanic de Externe și ”perdeaua de fum” a Kremlinului: ”Dacă o ţară este serioasă cu privire la negocieri, ea nu bombardează fără discernământ civilii”