Fiica purtătorului de cuvânt al Kremlinului, după ce a fost vizată de sancțiunile SUA: ”Complet nedrept și nerezonabil”
Rusia este vizată de sancțiuni fără precedent după ce, la ordinul lui Vladimir Putin, armata a declanșat o ”operațiune militară specială” despre care s-a spus că are la bază dorința de a-i elibera pe ”frații” din Donețk șu Lugansk. Numai că Rusia a invadat Ucraina din mai multe direcții, inclusiv de pe teritoriul Belarusului, iar comunitatea internațională a reacționat prin sancțiuni economice.
Dmitri Peskov – purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin – are o fiică în vârstă de 24 de ani. Elizaveta Peskova este vizată, la rândul ei, de unele sancțiuni, iar aceasta nu numai că și-a exprimat nedumerirea în legătură cu această situație, dar a catalogat demersul drept unul nedrept și nerezonabil.
”Mi se pare complet nedrept şi nerezonabil. Am fost foarte surprinsă, pentru că este ciudat să impună sancţiuni unei persoane care are 24 de ani şi nu are nicio legătură cu situaţia”, a spus Elizaveta Peskova, fiica lui Dimitri Peskov.
”Te cunosc, știu ce fel de persoană ești cu adevărat. Nu ești ușor și voi încerca să fiu mereu acolo. Îți mulțumesc că mă cunoști și m-ai lăsat să fiu eu însumi”
Elizaveta Peskova, fiica lui Dmitri Peskov
”Stiluri de viaţă luxoase” care ridică semne de întrebare
Dmitri Peskov – purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a fost trecut pe lista persoanelor vizate de sancțiuni SUA pe data de 3 martie, la doar câteva zile după ce armata Fedrației Ruse a invadat Ucraina, chiar dacă oficilii ruși evită să folosească termenul de ”război”.
După 9 zile, pe data de 12 martie, acst sancțiuni au fost extinse, fiind vizate și soția și fiica lui Dmitri Peskov.
Potrivit reprezentanților Trezoreriei SUA, familia lui Peskov duce un stil de viață luxos care ridică semne de întrebare și care nu ar fi în concordanță cu statutul de funcționar public al acestuia.
”Stiluri de viaţă luxoase care nu sunt în concordanţă cu salariul de funcţionar public al lui Peskov”, a anunţat Trezoreria SUA, explicând decizia luată.
Citește și:
- EXCLUSIV | Ce se întâmplă acum cu cele peste 6.000 de dosare ale desființatei SIIJ. De ce dosarul privind pe Codruța Kovesi va ajunge la SUPC-PICCJ, chiar dacă ea are grad de parchet de tribunal
- Primarul Kievului cere Occidentului să livreze mai multe arme în Ucraina: ”Vă rugăm, sprijiniţi-ne!”
- Povestea emoționantă a lui Samad, băiatul de 14 ani care a fost alungat de acasă de două războaie
- Fostul șef al armatei britanice vrea ca liderul de la Kremlin să fie supus unui ”proces de tip Nürnberg”: ”Pentru a condamna ceea ce Putin și generalii săi au făcut”
- Ministrul britanic de Externe și ”perdeaua de fum” a Kremlinului: ”Dacă o ţară este serioasă cu privire la negocieri, ea nu bombardează fără discernământ civilii”